пʼятниця, 19 вересня 2008 16:16

"Металіст" програв у Стамбулі

Відбулися стартові матчі першого раунду Кубка УЄФА. Харківський "Металіст" на виїзді програв турецькому "Бешикташу" — 0:1. Єдиний гол у зустрічі забив словацький форвард "Бешикташа" Філліпп Холошко.

— М"яч був забитий з офсайду, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років. — Футболіст "Бешикташу" зіграв на добиванні, але під час удару знаходився за спинами захисників "Металіста". Рахунок прикрий і тому, що "Металіст" не забив на чужому полі, що завжди погано в двораундовій дуелі стратегічно, й тому, що результат не зовсім по грі. Жажа міг сквитати гол, але влучив у поперечину, а до перерви гості непогано діяли на контратаках. Могли забивати Девіч та Едмар.

Розіруючий "Металіста" Олександр Рикун вийшов на поле тільки на 72 хв.

— Маркевичеві (головному тренеру харків"ян. — "ГПУ") — видніше, — стверджує Заяєв. — Гра була достатньо швидкою, і повільний Олександр міг би в неї не вписатися. А під кінець матчу гості планували більше діяти позиційно.

Мирон Маркевич після матчу поскаржився на несправедливість результату.

— Ми ніяк не мали програти, але футбол — така штука. У будь-якому випадку доля путівки до групового турніру вирішиться в Харкові.

Повторну гру команди проведуть на стадіоні "Металіст" 2 жовтня.

В інших матчах першого раунду "Москва", яку тренує Олег Блохін, поступилася вдома данському "Копенгагену" — 1:2. Андрій Шевченко вийшов у стартовому складі "Мілана" на зустріч проти швейцарського "Цюріха". Італійці перемогли — 3:1. Шева не забив, однак узяв участь у двох голах команди й був визнаний найкращим гравцем зустрічі. Андрій Воронін також не забив за "Ґерту", але зіграв увесь матч, а його команда перемогла ірландський "Сент-Патрік".

Данець Мікаель Лаудруп успішно дебютував на тренерській посаді московського "Спартака". Нещодавній суперник київського "Динамо" виграв на виїзді в чеського "Баніка" — 1:0.

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" програв у Стамбулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі