пʼятниця, 05 листопада 2010 07:35

"Металіст" поскаржиться на рішення Федерації футболу в міжнародний спортивний суд

Керівництво харківського "Металіста" оголосило про подачу апеляції до Спортивного арбітражного суду Лозанни. Бронзовий призер чемпіонату України опротестовує рішення Апеляційного комітету Федерації футболу України. Він підтвердив рішення Контрольно-дисциплінарного комітету про визнання матчу "Металіст" — "Карпати" в сезоні 2007/08 договірним. Команди наступний сезон розпочнуть із 9-очковим штрафом.

Лозаннський суд має оголосити свою позицію через півроку.


Що може перешкодити "Металісту" виграти справу?

1. Попередні вердикти Лозаннського суду.

Спортивний арбітражний суд у Лозанні — остання інстанція, куди можна подавати апеляцію. Його рішення не оскаржують. Суд ніколи не скасовував рішення місцевих футбольних федерацій або УЄФА стосовно договірних поєдинків. Останній приклад: вердикт щодо македонської "Победи", керівництво якої робило ставки в букмекерських конторах на матч своєї команди проти вірменського "Пюніка" у кваліфікаційному турнірі Ліги чемпіонів.


2. Першочергова позиція львівських "Карпат".

Львівський клуб свого часу звернувся до УЄФА, надавши туди плівку, де колишній гравець команди Сергій Лащенков підтверджує факт отримання хабара від спортивного директора "Металіста" Євгена Краснікова. Потім Лащенков спростував свої слова, "Карпати" теж позадкували, але навряд чи це може змінити суть справи. Особливо, згадуючи, що 2006-го "Карпати" вже "погоріли" на договірному матчі. Таким визнали домашній поєдинок львів'ян проти сумського "Спартака" в рамках чемпіонату першої ліги.

Ту гру ФФУ визнала договірною на підставі перегляду відеозапису, і ніхто вердикт не заперечував. Цілком можливо, що функціонерам Лозаннського суду також буде достатньо подивитися касету з поєдинку "Металіст" — "Карпати" і на її основі ухвалити рішення.


Що може допомогти "Металісту" виграти справу?

1. Відсутність свідчень із боку учасників справи.

Лащенков від своїх слів відмовився, а більше немає жодних словесних підтверджень тому, що "Металіст" дав хабар, а гравці "Карпат" взяли гроші та "здали" матч. Крім того, зазвичай, якщо купують футболістів команди суперника, не розмовляючи з його керівництвом, то достатньо заплатити не всім виконавцям основного складу, а тим, хто грає на ключових захисних позиціях — воротареві та парі центральних захисників. Тож версія про підкуп усіх гравців "Карпат" може здатися в Лозанні сумнівною.

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" поскаржиться на рішення Федерації футболу в міжнародний спортивний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі