пʼятниця, 22 квітня 2011 00:30

"Металіст" перебуває у кращій формі за "Динамо"

До закінчення футбольного чемпіонату України залишається п'ять турів. Головна інтрига — хто посяде друге місце. Воно дасть право зіграти у кваліфікаційному турнірі Ліги чемпіонів. Претендентів двоє — київське "Динамо" та харківський "Металіст". За 10-бальною шкалою порівнюємо шанси команд.

Турнірне становище

"Динамо" — 7,5

"Металіст" — 7

"Динамо" випереджає суперника на три очки, тому його становище вигідніше. Але на відміну від чемпіонатів Італії чи Іспанії, у випадку однакової кількості очок, першочерговим критерієм для виявлення сильнішого є різниця забитих та пропущених м'ячів. Виняток — боротьба за перше місце. Тоді призначається "золотий матч".

І це шанс "Металіста". В очних зустрічах харків'яни програли киянам, але це нічого не значить. Якщо "Динамо" одного разу поступиться, а "Металіст" громитиме своїх суперників, то підопічні Маркевича зможуть взяти срібні нагороди.

Календар

"Динамо" — 7

"Металіст" — 5,5

Конкурентам доведеться грати практично з одними і тими самими суперниками — "Шахтарем", "Карпатами", "Волинню", "Іллічівцем". Але наступний тур може докорінно змінити ситуацію у турнірній таблиці.

У суботу "Динамо" на своєму стадіоні, напевне, обіграє "Арсенал". Водночас "Металіст" вирушить у гості до "Шахтаря". Перемога харків'ян на "Донбас Арені" виглядає малоймовірною. Тому відрив "Динамо" після суботніх поєдинків може збільшитися.

Деякі експерти не виключають варіанта, що діючий чемпіон, який майже забезпечив собі титул сезону 2010/11, просто не напружуватиметься у поєдинку проти "Металіста". Мовляв, власнику "Шахтаря" Рінату Ахметову краще взяти із собою до Ліги чемпіонів Олександра Ярославського, свого друга та господаря харківської команди. Водночас обидва обставлять керівників "Динамо" братів Суркісів, до яких не мають дружніх відчуттів. Певна логіка у цьому є. Але важко повірити, що "Шахтар" на своєму полі "здаватиме" матч.

Тобто після наступного туру "Динамо" отримає і психологічну перевагу. 1 травня кияни прийматимуть "Шахтар" і щонайменше не програють у цьому поєдинку.

Єдина реальна "зачіпка" підопічних Маркевича — "Карпати". "Динамівцям" грати з галичанами у Львові, там "зелено-білі" не бояться нікого й обігрують "Шахтар". Зате в гостях "Карпати" більш вразливі і можуть програти "Севастополю". А "Металіст" протистоятиме львів'янам на своєму полі.

Форма

"Динамо" — 5,5

"Металіст" — 6

Тут перевагу можна віддати харків'янам. Провал трапився на початку року. Тепер спад у грі подолали, повернулися майже всі травмовані. Останні три матчі "Металіст" виграв. Натомість у "Динамо" все навпаки. Навіть понеділкова перемога над "Зорею" не знищила сумніви щодо поганого тонусу киян — надто слабкий був суперник.

Досвід

"Динамо" — 9

"Металіст" — 6

У найгірші часи "Динамо" ніколи не опускалося нижче другого місця у чемпіонаті. Команда уміє "вирулювати" у складних ситуаціях. Це стосується і тренера Юрія Сьоміна. Він торік провалив із московським "Локомотивом" середину сезону, але непогано фінішував. А Мирону Маркевичу титульних успіхів ні в Україні, ні в Росії досягти не вдавалося.

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" перебуває у кращій формі за "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі