пʼятниця, 06 грудня 2019 00:25

Мессі здобув "Золотий м'яч"

Аргентинець 32-річний Ліонель Мессі виграв "Золотий м'яч" — приз, який французький тижневик "Франс футбол" вручає найкращому європейському гравцеві. Мессі здобув трофей ушосте. Це рекорд. Його головний конкурент — португалець Кріштіану Роналду — має п'ять нагород.

— У мене є питання о об'єктивності визначення переможця, — каже футбольний тренер Олег Федорчук, 58 років. — Воротарям і захисникам важко змагатися з форвардами, як Мессі. Як на мене, найкращий гравець 2019 року — захисник "Ліверпуля" і збірної Нідерландів Вірджил Ван Дейк. Він виграв Лігу чемпіонів, переміг в очному протистоянні команду Мессі у півфіналі Ліги чемпіонів.

Я стежу за футболом із 1970-го. Мессі вже зараз може вважатися найкращим футболістом усіх часів. І це при тому, що жодного разу не виграв і, мабуть, уже не виграє Кубок світу. На відміну від Роналду, аргентинець — не шоумен. Він доволі скромний, і це подобається людям.

Звісно, може здатися, що рекорди Мессі — вічні і він ще принаймні 100 років вважатиметься найсильнішим футболістом світу. Але час пресується. Років через п'ять, максимум — через 10 з'явиться хтось, хто зможе перевершити рекорди Ліонеля.

Зараз ви читаєте новину «Мессі здобув "Золотий м'яч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі