вівторок, 30 листопада 2010 05:30

Маслаченко мріяв про будинок у Черкаській області

 

28 листопада о 10.00 від серцевої недостатності помер 74-річний Володимир Маслаченко, радянський футболіст і телекоментатор. 18 листопада його поклали до однієї з московських лікарень з інсультом. Поліпшення стану Володимира Микитовича у середині минулого тижня виявилося тимчасовим — потім йому знову стало зле.

— З Маслаченком я був знайомий із середини 1980-х, — каже "ГПУ" український телекоментатор Олексій Семененко, 52 роки. — Володимир Микитович іноді був у Києві у рамках службових відряджень. Мав величезні  знання на будь-яку тему, його ерудиція просто не знала меж.

Пам'ятаю нашу останню зустріч 2007-го, у рамках святкування 80-річчя київського "Динамо". Він вів репортаж, святкування події в нічному клубі, був одночасно і коментатором, і почесним гостем. Сиділи з ним, розмовляли. Микитович раптом запитує: "А скільки коштує купити будиночок в Черкаській області?". Я цікавлюся, навіщо. "Так от мені вже за 70. Я хочу мати свій будиночок, а Черкащина — красивий регіон: річка, лісок". І почав так мрійливо, образно міркувати, як умів це робити. Малювати картину, як буде в цьому будинку жити. Я йому кажу: "Так за вашого, Микитовичу, інтенсивного життя жодного разу не приїдете". А він: "Та ні, я там буду постійно, навіть з Москви переїду". Чи то пожартував, чи то серйозно тоді сказав. Але цієї мети не досяг, хоча, думаю, 90 відсотків поставлених цілей йому підкорювалися.

Чемпіон СРСР, триразовий володар Кубка Радянського Союзу, чемпіон Європи-1960, Маслаченко так і не став основним голкіпером збірної СРСР, перебуваючи у тіні Льва Яшина. Основну частину ігрової кар'єри провів у московських клубах "Спартак" та "Локомотив", нетривалий час виступав за криворізький "Спартак" та дніпропетровський "Металург" (теперішній "Дніпро").

1970 року почав кар'єру тележурналіста. Захоплювався гірськими та водними лижами.

Народився у селищі Васильківка Дніпропетровської області.

Похорон Володимира Маслаченка відбудеться 1 грудня. У нього залишилися дружина, син та двоє онуків.

Зараз ви читаєте новину «Маслаченко мріяв про будинок у Черкаській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі