середа, 16 березня 2011 06:00

Мартінес нокаутував Дзінзірука

У ніч проти неділі, 13 березня, в американському Машантукеті чемпіон світу за версією WBO у першій середній вазі українець 35-річний Сергій Дзінзірук (37 перемог, 23 нокаути, одна поразка, нуль нічиїх) не зміг стати чемпіоном світу в другій ваговій категорії.

Він програв технічним нокаутом у восьмому раунді в бою за вакантний "діамантовий" пояс чемпіона світу за версією WBC у середній вазі почесному чемпіону Всесвітньої боксерської ради, аргентинцю Серхіо Мартінесу, 36 років (47 перемог, 26 нокаутів, по дві поразки і нічиї).

Американський рефері Артур Мерканте-молодший зупинив поєдинок після того, як у восьмому раунді українець тричі опинявся в нокдауні. Перед цим Дзінзірук двічі побував на настилі рингу — в четвертому і п'ятому раундах.

Дзінзірук, якого до бою вважали володарем одного із кращих джебів у світовому боксі, програв Мартінесу "війну джебів". Статистика говорить таке: у Мартінеса до цілі дійшли 147 джебів із 384 (38%), у Дзінзірука — 80 із 242 (33%).

Українець програв тактично. Йому варто було працювати другим номером, намагатися перебоксувати суперника на контратаках. Побудувати бій у спокійному, суто тактичному руслі. Натомість Сергій обрав програшну для себе роботу першим номером. Він часто застоювався перед одним із найкращих боксерів світу. Після провалу чи промаху правою, пропускав "контру" зліва. Також періодично йшов у розмін, де виглядав не найкраще. Сергій Дзінзірук, окрім цього, не виконував підказки свого тренера Олександра Поліщука. Той радив зміщуватися вліво. А Сергій все робив навпаки. Також Мартінес відчутно переважав його у фізичній потужності.

Попри свою першу поразку у кар'єрі, Сергій Дзінзірук залишається володарем титулу чемпіона WBO у вазі до 69,9 кг. Про завершення його кар'єри, мабуть, не йдеться. Із півроку броварчанину треба буде відпочити і відновитися після п'яти нокдаунів. Після цього він проведе черговий захист титулу WBO.

Зараз ви читаєте новину «Мартінес нокаутував Дзінзірука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі