вівторок, 27 березня 2018 00:55

Мартен Фуркад перемагає сім років поспіль

Автор: REUTERS
  Французький біатлоніст ­Мартен Фуркад цього сезону виграв Кубок світу і три золоті нагороди на Олімпіаді
Французький біатлоніст ­Мартен Фуркад цього сезону виграв Кубок світу і три золоті нагороди на Олімпіаді

Французький біатлоніст 29-річний Мартен Фуркад став переможцем Кубка світу 2017/18 з біатлону серед чоловіків. На етапах цього сезону перемагав 11 разів. Установив абсолютний рекорд — сім поспіль перемог у загальному заліку Кубка світу. До цього рекордсменами були норвежець Уле-Айнер Бйорндален і шведка Магдалена Форсберг — шість разів.

Фуркад не має рівних у біатлоні з 2011-го — 74 перемоги на етапах Кубка світу. Він — п'ятиразовий олімпійський чемпіон. Поступається в досягненнях лише Бйорндалену, в якого — 95 тріумфів і вісім олімпійських нагород. Однак Мартен — єдиний біатлоніст сучасності, який має більш ніж одну золоту медаль на двох Олімпіадах поспіль.

Найкращим серед українців цього сезону був Дмитро Підручний. Посів 37-е місце в загальному заліку.

У жінок виграла 35-річна Кайса Макаряйнен із Фінляндії. Серед українських біатлоністок найкраща в сезоні — Юлія Джима. Зайняла 11-ту сходинку.

Останній етап Кубка світу відбувся минулими вихідними в російській Тюмені. Українці не брали участі в змаганні через заборону Міністерства спорту виступати на території країни-­агресора.

Зараз ви читаєте новину «Мартен Фуркад перемагає сім років поспіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі