четвер, 26 серпня 2010 04:57

Маркевич залишив збірну України

Автор: фото з сайта segodnya.ua
  Мирон Маркевич був єдиним тренером у Європі, який поєднував роботу у клубі і збірній
Мирон Маркевич був єдиним тренером у Європі, який поєднував роботу у клубі і збірній

Минулої суботи головний тренер української збірної Мирон Маркевич, 59 років, оголосив про свою відставку. Причина: рішення Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України оштрафувати очолюваний Маркевичем "Металіст" на дев"ять очок за договірну зустріч клубу проти львівських "Карпат". Матч відбувся 19 квітня 2008 року.

Які плюси та мінуси може мати для національної команди рішення Мирона Богдановича?

Переваги

1. Звільнення від тренера, який суміщав посади

Очоливши збірну України, Мирон Маркевич одночасно продовжив працювати в "Металісті". Жодна національна федерація собі такого не дозволяє. За нинішніх футбольних реалій устигати успішно працювати на два фронти — практично неможливо.

Неминучий і конфлікт інтересів. Приміром, тренера звинуватили, що в товариському поєдинку проти Нідерландів він перетримав на полі футболістів "Дніпра", які за кілька днів мали зіграти матч чемпіонату проти команди Маркевича.

2. Відсутність малюнка гри

Під керівництвом Маркевича національна команда провела чотири матчі — у трьох виграла та один зіграла внічию. Результат пристойний, але грою він не підкріплювався. Начисто Україна виграла тільки в Литви. Решту матчів проводили натужно — в обороні грали слабко, а в атаці розраховували на удари зі штрафного Алієва та індивідуальну майстерність Шевченка.


Мінуси

1. Втрачений час

Маркевич півроку працював у збірній, більш-менш сформував коло кандидатів до неї й показав свою незалежність у прийнятті кадрових рішень. Вийшло так, що цей час минув даремно. Невідомо, наскільки тепер будуть мотивованими в грі за збірну футболісти "Металіста" й чи захоче прийняти українське громадянство сенегальський центральний захисник Папа Гуйє — спроможний, коли він у формі, посилити оборону збірної.

2. Зміна тренерського штабу

Із Маркевичем у національній команді працювали його колеги по "Металісту" — тренер воротарів Андрій Кудимов, Павло Сіренко відповідав за фізичну підготовку, а Антон Худієв очолював медичний персонал. Тепер треба їм усім шукати заміну.

Зараз ви читаєте новину «Маркевич залишив збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі