пʼятниця, 27 липня 2007 07:00

Маріка перейшов у "Штутгарт"

Румунський нападник донецького "Шахтаря" Чипріан Маріка, 21 рік, перейшов до німецького "Штутгарта". Йому потрібні нападники. Адже перед стартом Ліги чемпіонів у складі команди залишилось тільки два форварди — бразилець Какау та німець Гомес.

Перехід румуна обійдеться "Штутгарту" майже у 8 млн євро. Контракт  укладено на п"ять років. Маріка отримуватиме 2 млн євро щорічно. Гратиме він під 20-м номером.

На форварда також претендували італійська "Рома" та англійський "Манчестер Сіті".

Маріка виступав за "Шахтар" із березня 2004 року. До донецького клубу він перейшов із бухарестського "Динамо" за $7 млн. У чемпіонаті України провів 75 ігор, забив 17 голів, у єврокубках — 28 зустрічей та 9 голів.

— Я гордий тим, що три з половиною роки захищав кольори донецького "Шахтаря". Завдяки клубу моє ім"я знає футбольна Європа, — сказав нападник на прощання.

— Трансфер Маріки — це трансфер, в якому враховувались інтереси двох клубів та самого гравця. У випадку Матузалема ми побачили інтереси тільки одного клубу та гравця. "Шахтар" був проігнорований, — відповідає "ГПУ" на запитання про відмінності в переходах Маріки та Матузалема до іспанської "Сарагоси" колишній  спортивний директор "Шахтаря" Віктор Прокопенко, 62 роки. — Маріка виступатиме в сильнішому чемпіонаті, ніж український. Думаю, він стане гравцем основного складу "Штутгарта".

"Шахтар" у міжсезоння придбав двох форвардів — 31-річного італійця Крістіано Лукареллі і 19-річного Олександра Гладкого з ФК "Харків". Останній у перших двох матчах чемпіонату України забив два голи.

Зараз ви читаєте новину «Маріка перейшов у "Штутгарт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі