середа, 14 травня 2008 16:40

"Манчестер Юнайтед" переміг завдяки стабільності

Англійські клуби майже завершили сезон. Щоправда, 17 травня "Портсмут" зіграє з валлійським "Кардіффом" у фінальному матчі Кубка Англії, а в середу "Манчестер Юнайтед" та "Челсі" визначать найсильнішу команду Європи.

У неділю "Манчестер Юнайтед" обійшов "Челсі" в боротьбі за звання чемпіона англійської прем"єр-ліги, випередивши команду Андрія Шевченка на два очки.

— Перемога "Манчестера" абсолютно закономірна, — розповідає "ГПУ" колишній футболіст "МЮ" Андрій Канчельскіс, 39 років. — Команда Алекса Ферґюсона була стабільнішою протягом усієї дистанції, ніж "Челсі". Провал "синіх" на старті сезону, який зумовив заміну тренера Жозе Моурінью на Авраама Гранта, зразу перекреслив їхні шанси на чемпіонство. Якби не настільки потужний добір гравців, "Челсі" і другим би не став, адже з приходом Гранта колективна гра "Челсі" не покращилася.

Майже дві третини чемпіонату лідирував лондонський "Арсенал", з якого влітку пішов лідер команди Т"єррі Анрі.

— "Арсеналу" не вистачило запасу міцності, — вважає Канчельскіс. — Коли команда лідирувала, всі говорили — як добре, що пішов Анрі, можуть виблискувати інші. Але Анрі міг зробити команду чемпіоном, а Фабрегас, Адебайор, Глєб — ні. "Каноніри" — занадто інтелігентна команда, їм не вистачило мужиків у центрі поля, якими були Вієйра та Жілберто Сілва в найкращі часи. Та й тривалий виступ у Лізі чемпіонів не дозволив команді Арсена Венгера виграти внутрішній чемпіонат.

"Ліверпуль" також не зміг виконати завдання — виграти вперше прем"єр-лігу.

— Дві причини цього: конфлікт між двома власниками клубу та кадрові експерименти тренера Рафаеля Бенітеса. Коли вони припинилися, "Ліверпуль" пішов нагору. Воронін, як для першого сезону в Англії, теж зіграв непогано, — пояснює експерт.

Відкриттям сезону він називає іспанського форварда "Ліверпуля" Фернандо Торреса.

— Він без проблем адаптувався в новому чемпіонаті. Відзначу також роботу наставника "Тоттенхема" Хуанде Рамоса, який виправив становище після відставки Мартіна Йола та форварда цієї команди Дімітара Бербатова. Він підтвердив, що може виступати в одному з англійських грандів.

За п"ять турів до кінця чемпіонату лондонський "Фулхем" відставав від рятівного 17-го місця на шість очок. Але здобувши у заключних матчах чотири перемоги, команда Роя Ходжсона, який до цього працював зі збірними Швейцарії та міланським "Інтером і ледве не вивів національну команду Фінляндії на Євро-2008, зберегла місце у прем"єр-лізі. Звідти вилітають "Редінг", "Бірмінгем" та "Дербі". На їхнє місце прийдуть "Вест Бромвіч Альбіон" та "Сток Сіті". Ще одну путівку у плей-офф 24 травня розіграють "Брістоль" та, ймовірно, "Халл".

Зараз ви читаєте новину «"Манчестер Юнайтед" переміг завдяки стабільності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі