середа, 01 серпня 2007 16:37

Махдуфі півроку гратиме за київське "Динамо"

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Хішам Махдуфі на тренуванні київського ”Динамо” у Конча-Заспі
Хішам Махдуфі на тренуванні київського ”Динамо” у Конча-Заспі

22-річний півзахисник збірної Марокко Хішам Махдуфі впродовж місяця перебував на перегляді у київському "Динамо". Був на підготовчому зборі команди в Австрії, провів кілька товариських матчів у складі чемпіона України. Після них керівництво київського клубу вирішило орендувати марокканця до кінця року.

У понеділок Махдуфі представили журналістам. Після цього з ним поспілкувався кореспондент "ГПУ".

На презентації ви зустрілися з фанами команди. Яке враження вони справили?

— Дуже чемно поводилися. Помітив, що люди в Україні спокійніші. У Марокко — більш емоційні, ладні тебе на шматки розірвати, якщо хочуть довести свою прихильність.

Ви обрали для себе 13-й номер. Не забобонні?

— Ні. Під цим номером я виступав у своєму першому клубі — "Олімпіку". За три роки став основним гравцем клубу, потрапив до національної команди. Вирішив залишити номер і в Києві. А в збірній граю під третім.

У "Динамо" грає ваш співвітчизник Бадр Ель-Каддурі. Які з ним маєте стосунки?

— Дружні. Бадр — приємна та ввічлива людина. Останній місяць ми завжди разом. На зборі мешкали в одному номері, на зборах він допомагав з перекладом. Познайомив з київськими друзями, із хлопцями з "Динамо". Дав кілька корисних порад, розповів про стиль гри деяких гравців, тактику.

У батьків четверо синів та три доньки


Ви витіснили Ель-Каддурі зі складу збірної Марокко. Судячи з усього, тепер йому доведеться залишити "Динамо".

— Ну, це життя. Бадр довго був основним у збірній, але тепер тренер більше довіряє мені. Конкуренція тільки на користь професійному зростанню.

Коли почали професійно займатися спортом?

— До цього літа все моє життя було пов"язане з клубом "Олімпік" з міста Хурибга. Грав переважно за шкільні команди, а в 14 років пройшов відбір до футбольної школи "Олімпіка". Пройшов усі юнацькі команди, допоки у 19 років мене помітив головний тренер. Останні чотири сезони грав у вищій лізі Марокко. Перемога "Олімпіка" в останньому чемпіонаті — справжня несподіванка. Також завоювали Кубок Трону і довели, що наші успіхи — не випадкові. Для футбольного життя Марокко це справжня сенсація.

Для себе минулий сезон вважаєте найуспішнішим?

— Звичайно. З усіх поглядів. Клуб став найсильнішим у країні, а мене визнали найкращим гравцем чемпіонату. Тепер треба не зупинятися. Уже на перших тренуваннях в "Динамо" побачив, що треба виходити на якісніший ігровий рівень.

Окрім "Динамо", мали пропозиції від інших клубів?

— Так, цікавилися нідерландський "Аякс" та французький "Сент-Етьєн". Але їх пропозиції були не вельми конкретними.

Знаєте конкурентів за місце в "Динамо"?

— У захисті на лівому фланзі грають Ель-Каддурі та Несмачний, у півзахисті — Майкл та Ротань. Хоча в "Динамо" багато універсальних гравців, які можуть перейти з центру на фланг чи навпаки. Мені краще думати про свою гру та перспективи. Уже помітив, що тут більш силовий футбол, високі швидкості. Але часу на акліматизацію майже немає. Попереду чотири місяці, які можуть стати переломними в моїй кар"єрі. Цим шансом маю скористатися.

Розкажіть про свою сім"ю. З ким плануєте жити в Києві?

— У мене велика родина, у батьків четверо синів та три дочки. Я з них передостанній. Скільки пам"ятаю, мати постійно була заклопотана домашніми проблемами і ніде не працювала. Гроші заробляв батько на хімічному заводі в Хуригбі. Зараз він на пенсії. Старший з-поміж братів раніше займався карате і мав чорний пояс. Тепер він працює в поліції. Усі інші, окрім мене, стосунку до спорту не мають. Допоки з "Динамо" була невизначеність, мешкав на клубній базі. Зараз підшукую квартиру та очікую на приїзд коханої.


1984, 5 серпня — Хішам Махдуфі народився у Хурибзі (Марокко)

1998 — став гравцем марокканського "Олімпіка"

2006 — чемпіон Марокко, найкращий гравець країни

2007 — орендований київським "Динамо"

Неодружений. За збірну Марокко провів 11 матчів, забив 1 м"яч


Зараз ви читаєте новину «Махдуфі півроку гратиме за київське "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі