вівторок, 19 жовтня 2010 07:44

Лужний посадив Мілевського в запас

 

42-річний Олег Лужний здобув першу перемогу після повторного призначення на посаду головного тренера київського "Динамо". Минулої суботи його підопічні здобули домашню перемогу над львівськими "Карпатами" — 1:0. Єдиний гол після розіграшу кутового забив бразильський захисник "Динамо" Леандро Алмейда.


Що змінив Лужний?


1. Відмова від Мілевського та вихід на поле Гільєрме.

Олег Романович у другому матчі поспіль не випускає у стартовому складі колишнього капітана команди. Проти "Шахтаря" Мілевський вийшов на заміну, а в суботу просидів матч на лаві запасних. Шанс отримав бразилець Гільєрме, але нічого не показав. Лужний пояснив це дефіцитом ігрової практики. Висновок — новий тренер шукатиме інші варіанти для формування лінії нападу. Місце другого форварда збережеться за Шевченком, а на вістрі атаки можуть діяти Зозуля або Кравець, коли останній відновиться після ушкодження. Ще один варіант — Андрій Ярмоленко, який був висунутий уперед у Донецьку й непогано себе проявив.

2. Зміна флангових гравців.

Зліва в півзахисті проти "Карпат" грав серб Мілош Нінкович, а справа — бразилець Данило Силва. Останній активно провів зустріч, намагаючись постійно підтримувати атаку. Відіграв непогано, можливо, закріпиться на цій позиції, якщо Олегу Гусєву так і не вдасться покращити свою фізичну готовність. Нінковичу ж не вистачає швидкості для флангового гравця, тому його перспективи туманні. Серб ушкодився. Не виключено, що далі на цій позиції діятиме Андрій Ярмоленко або Жерсон Маграо, який нині травмований.


3. Вихід зліва в обороні Андрія Несмачного.

Ветеран "Динамо" виконав голевий пас на Алмейду і за винятком одного епізоду надійно діяв на фланзі. Шанси Несмачного на місце в основному складі підвищує його продуктивна робота під час літніх зборів. Навіть попри це, колишній тренер "Динамо" Валерій Газзаєв не довіряв гравцеві, але з приходом Лужного ситуація може змінитися.


Що не вдалося досягти Лужному?

Головна проблема "Динамо" — погана фізична готовність. Гравців вистачає щонайбільше хвилин на 60. До зимових зборів ситуація не зміниться.


Футбол. Чемпіонат України. Прем'єр-ліга. Результати матчів 13-го туру


"Динамо" (Київ) — "Карпати" (Львів) — 1:0

"Металург" (Донецьк) — "Шахтар" (Донецьк) — 0:2

"Ворскла" (Полтава) — "Арсенал" (Київ) — 0:1

"Таврія" (Сімферополь) —

"Іллічівець" (Маріуполь) — 2:2

"Оболонь" (Київ) — "Севастополь" (Севастополь) — 2:2

"Металіст" (Харків) — "Волинь" (Луцьк) — 3:1

"Кривбас" (Кривий Ріг) —

"Металург" (Запоріжжя) — 0:0

"Дніпро" (Дніпропетровськ) — "Зоря" (Луганськ) — 1:1


14-й тур

22 жовтня (п'ятниця)

19.00 "Оболонь" — "Таврія" (ТРК "Футбол")

23 жовтня (субота)

13.00 "Зоря" — "Кривбас" (ТРК "Футбол")

14.00 "Севастополь" — "Металург" З (Перший)

16.00 "Арсенал" — "Дніпро" ("2+2")

16.00 "Шахтар" — "Ворскла" (ТРК "Футбол")

24 жовтня (неділя)

14.00 "Іллічівець" — "Металіст" (ТРК "Футбол")

17.00 "Волинь" — "Динамо" ("2+2")

20.00 "Карпати" — "Металург" Д (ТРК "Футбол")


Рамосу потрібен правий захисник


Новий головний тренер "Дніпра" Хуанде Рамос дебютував із нічиєї. Команда іспанського фахівця на своєму полі зіграла 1:1 із луганською "Зорею". Рамос випустив атакувальний варіант складу, функції єдиного опорного виконував Руслан Ротань, а основного розігруючого — Максим Калиниченко, який до цього грав мало. Також іспанець випустив двох форвардів, обравши схему 1-4-4-2. Але нестандартних ходів у другому таймі команді не вистачало. Після матчу Рамос покритикував правого захисника Учу Лобжанідзе, давши зрозуміти, що на цю позицію треба шукати іншого футболіста.


Олександр ПЕТРОВ

Зараз ви читаєте новину «Лужний посадив Мілевського в запас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі