четвер, 24 травня 2007 17:26

Луческу треба їхати з Донецька

Київське "Динамо" зіграло на виїзді внічию з донецьким "Шахтарем" — 2:2. Цей результат практично забезпечив підопічним Анатолія Дем"яненка звання чемпіона країни. Вони випереджають гірників на шість очок за два тури до закінчення чемпіонату.

Заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 75 років, угадав результат поєдинку.

— Навіть друзям сказав: ідіть у букмекерську контору й ставте 5 тисяч доларів на результат 2:2, — каже Заяєв.

На чому базувалася ваша впевненість?

— Наставник "Шахтаря" Луческу сам визнав, що програв чемпіонат. Це означало, що на ризик він не піде за жодних обставин, враховуючи те, що у неділю команди суперничатимуть у фінальному матчі Кубка України. А Дем"яненка, щоб він там не говорив, зі стратегічного погляду нічия цілком влаштовувала. 0:0 — бути не могло за визначенням. Оборона обох команд зараз дуже слабка, щоб не пропустити м"яча. До того ж у гірників невпевнено останнім часом грає Шуст. Думаю, "Шахтар" помилився, віддавши Плетикосу до "Спартака".

Що допомагало киянам зрівнювати рахунок?

— Гості виглядали солідніше тому, що відчували очкову перевагу. Ну програли б вони, і що? Середня лінія киян у вирішальні для них моменти гри краще контролювала м"яч. А один Клебер у нападі зробив більше, ніж Маріка та Брандау. Клебер діяв більш гостро, ніж його опоненти. Центр захисту "Шахтаря" провалив матч повністю.

Як суддівство?

— Треба повертати Татуляна на посаду голови комітету арбітрів. Він усе контролював, і арбітри його боялися. При Дердо ж вони творять, що хочуть.

Дем"яненко переграв Луческу?

— Тактично — так. Дем"яненко набагато менше говорив до матчу й просто робив свою справу.

У неділю суперники зіграють фінал Кубка України. У кого більше шансів виграти?

— Не сумніваюся, що в "Динамо". Кияни уміють грати вирішальні матчі. Здивувати одне одного суперникам буде важко — всі кадрові й тактичні ресурси вже були використані в середу. "Шахтар" Луческу набирає форму завдяки іграм, але зараз він не в найкращих кондиціях. Луческу треба їхати з Донецька, але судячи з усього, Ахметов терпітиме його ще довго. Ну а Дем"яненко, якщо виграє ще й Кубок, точно залишиться на своїй посаді.




"Шахтар" (Донецьк) — "Динамо" (Київ) — 2:2 (1:1)

23 травня. Донецьк. РСК "Олімпійський". 25 500 глядачів.

Суддя: В. Годулян (Одеса).

"Шахтар": Шуст, Срна, Чигринський, Кучер, Рац (Гай, 62), Левандовський, Матузалем, Фернандіньйо, Жадсон (Елано, 46), Маріка (Воробей, 69), Брандау.

Тренер: Мірча Луческу (Румунія).

"Динамо": Шовковський, Несмачний, Ващук, Родріґо, Юссуф (Ґіоане, 80), Корреа (Белькевич, 65), Ринкон, Михалик, Гусєв, Нінкович, Клебер (Шацьких, 63).

Голи: Левандовський (18), Клебер (26), Брандау (49, із пенальті), Ринкон (56).

Попередження: Матузалем (7), Нінкович (43), Ринкон (47), Юссуф (50), Корреа (60, Кучер (71).

Зараз ви читаєте новину «Луческу треба їхати з Донецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі