четвер, 30 жовтня 2008 19:06

"Луческу смикається, бо важко переживає невдачі клубу"

  Сергій Палкін каже, що радіє європейським успіхам київського ”Динамо”
Сергій Палкін каже, що радіє європейським успіхам київського ”Динамо”

21 травня словацький арбітр Любош Міхел відсудив фінальний матч Ліги чемпіонів. Цього тижня він пішов на роботу в донецький "Шахтар": став директором відділу міжнародних змагань.

— Не треба думати, що рішення залучити Міхела до нашого клубу було спонтанним, — каже "ГПУ" генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін, 34 роки. — У "Шахтарі" так не буває. Наш клуб росте — регулярно грає в єврокубках. І повинен мати європейське обличчя. Раніше до українських команд ставилися як до представників країн третього світу. Тепер цього немає: якщо на матчах "Шахтаря" бувають найвищі представники УЄФА (нещодавно Донецьк відвідав генеральний секретар УЄФА Девід Тейлор. — "ГПУ"), виглядати ми повинні гідно. Хто краще прийме представників УЄФА або делегата матчу Ліги чемпіонів, як не Міхел — колишній арбітр, який судив матчі фінальних частин Кубка світу та чемпіонату Європи, вирішального поєдинку Ліги чемпіонів і який вільно володіє російською, англійською, німецькою мовами?

Кажуть, Міхел може замінити вас на посаді генерального директора клубу. Це вас нервує?

— Добре, що так кажуть. Значить, "Шахтар" небайдужий людям, ним цікавляться. Мені це імпонує. Хай пишуть що завгодно — що Палкіна кличе московський "Локомотив", що мене може замінити заступник генерального директора "Металіста" Євген Красніков — нормально. Не вистачало ще, щоб я смикався через кожну чутку, яку пускає Інтернет. Так і збожеволіти можна.

"Шахтар" планує залучати до клубу футбольних людей — колишнього генерального директора Професійної футбольної ліги Анатолія Попова, Любоша Міхела. Це пов"язано з тим, що місяць тому головний тренер команди Мірча Луческу заявив про відсутність у клубі футбольних людей — відтоді, як не стало Віктора Прокопенка?

— Не звик реагувати на емоційні висловлювання. Заява нашого тренера будувалася саме на них. Емоції шкодять результату. Запевняю: у клубі достатньо футбольних людей.


Яка логіка може бути у виступі "Шахтаря" в чемпіонаті України? Жодних фінансових проблем, потужний добір виконавців, досвідчений тренер. І — нинішнє восьме місце в чемпіонаті.

— А немає логіки. Якби я знав, як це можна пояснити, ми виправили б це давним-давно. Є завдання, їх треба виконувати.

Про завдання. Перше місце в чемпіонаті України 2008/09 — уже недосяжне?

— Позиція Ріната Ахметова така: пріоритет "Шахтаря" — вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Додати мені нічого.

Одвічний ваш суперник — київське "Динамо" — поки що успішніше грає в Лізі чемпіонів і лідирує у вітчизняному чемпіонаті. Заздрите "Динамо"?

— Успіхам "Динамо" в Європі я тільки радий — зміцнення єврокубкового коефіцієнта України нікому не зашкодить. На внутрішній арені це конкурент. Але все одно заздрити я не стану: "Шахтар" минулого сезону довів усім, що здатний і змагатися, і перемагати "Динамо".

Пріоритет "Шахтаря" — вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Інформація про заміну Луческу іспанцем Хуанде Рамосом, якого звільнили з англійського "Тоттенхема", чи італійцем Спалетті достовірна? "Шахтар" шукає наступника Луческу?

— Нікого ми не шукаємо. Клуб дав можливість Луческу нормально працювати. Щоб він не смикався.

Але Луческу смикається. Та ж заява про "відсутність футбольних людей"...

— Смикається — так. Думаю, тому, що важко переживає не надто успішні останні результати клубу.

Чи правда, що "Шахтар" хоче повернути до Донецька Йорді Кройффа — колишнього гравця "Металурга"?

— У якій ролі? Та й чому ми маємо Кройффа повертати до Донецька? У нього тут що — бабуся мешкає?

Як розгортається справа Матузалема? Чи отримає "Шахтар" компенсацію за футболіста — таку, якої вимагає?

— Усі можливі суди були. Рішення за спортивним арбітражним судом у Лозанні. Думаю, ми виграємо. Особисто я не маю до Мату претензій і руку йому потисну при зустрічі. Просто не треба було хлопцю оточувати себе нечистоплотними агентами.

Кастільйо рік тому віддали в оренду "Манчестер Сіті". Повернете його взимку?

— Ми готові до того, щоб Нері грав у нас. Інша річ, чи є у футболіста таке бажання. Якщо ні — будь ласка. Є багато футбольних клубів. Нехай роблять нам пропозиції щодо мексиканця. Ми їх неодмінно розглянемо.

Зараз ви читаєте новину «"Луческу смикається, бо важко переживає невдачі клубу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі