середа, 22 серпня 2007 18:07

Луческу робить ставку на фізичну підготовку

Автор: фото: Микола ВОЛКОВ
  Олександр Гладкий на тренувальному зборі національної команди 21 серпня 2007 року
Олександр Гладкий на тренувальному зборі національної команди 21 серпня 2007 року

Футболісту Олександрові Гладкому 24 серпня виповнюється 20 років. Цього літа нападаючий перейшов з ФК "Харків" до донецького "Шахтаря". Сума трансферу склала 15 мільйонів гривень. Подейкують, неофіційно гірники додали ще. Минулого тижня головний тренер збірної України Олег Блохін викликав Гладкого до своєї команди. У понеділок нападаючий прибув на базу збірної в Конча-Заспі. Того ж дня йому зателефонував кореспондент "ГПУ". Гладкий відповідав російською.


У чемпіонаті України зіграно шість турів. Ви забили шість м"ячів. Що допомагає демонструвати таку результативність?

— "Обслуговуючий персонал" нинішньої команди. Не хочу образити нікого з колишніх партнерів по ФК "Харків". Але "Шахтар" має унікальну середню лінію — швидких, різнопланових гравців, здатних створити момент із нічого. Мої голи — заслуга команди. Але я ще не зробив нічого особливого.

Подейкували, що ви могли опинитися в київському "Динамо". Чому обрали "Шахтар"?

— Про інтерес "Динамо" мені нічого не відомо. А з власником "Шахтаря" Ринатом Ахметовим спілкувався особисто. Коли мій перехід до лав віце-чемпіона країни оформили остаточно, Ахметов потиснув руку й побажав удачі.

Чи зіграв свою роль фінансовий фактор?

— Гроші не мали вирішального значення. Я хочу грати у футбол на серйозному рівні, спробувати свої сили в Лізі чемпіонів.

Ахметов спілкувався з вами особисто. А головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу?

— Містер (Луческу. — "ГПУ") нікого з футболістів особисто не виділяє, з усіма у нього рівні, довірливі стосунки. Якщо виникає потреба, спілкуюся з Луческу через перекладача.

"Шахтар" має унікальну середню лінію — швидких, різнопланових гравців

Які особливості тренувального процесу Луческу?

— Ставка на фізичну підготовку. Але і над тактикою багато працюємо. Техніка? Наші гравці прекрасно нею володіють.

Із ким вам зручніше взаємодіяти на полі — з бразильцем Брандау чи італійцем Лукареллі?

— Абсолютно все одно. Обоє — висококласні форварди.

Назвіть сильні і слабкі сторони Олександра Гладкого.

— Про сильні не мені судити. Слабкі? Багато моментів ще не реалізовую. Зокрема у матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів у Зальцбурзі, коли програли 0:1. Міг зрівняти рахунок наприкінці поєдинку. Вважаю, той матч ми провели непогано. Проблема лише в тому, що не забили, хоча моментів мали достатньо.

Які перспективи на повторний поєдинок проти "Зальцбурга"?

— Повинні вийти до групового турніру. За нас будуть трибуни донецького стадіону. Припинення боротьби в Лізі чемпіонів наприкінці серпня розцінюватиму як провал. Команда зміцнилася, щоб вирішувати серйозні завдання.

Чекали виклику від Блохіна до збірної?

— Сподівався. Збірна — це мрія. Приїхав, усе нормально, деяких гравців знаю. Індивідуальної бесіди з Блохіним ще не було, він просто представив мене команді.

Із капітаном збірної України Андрієм Шевченком познайомилися?

— Поки що ні.

Вас називають новим Шевченком. Як ставитеся до цього?

— Не подобається. Шевченко — єдиний. Він досяг у футболі всього. Мені ще дуже далеко до Андрія. Шевченко — зразок сучасного форварда. Як і Анрі та Рональдо.

Де живете в Донецьку?

— Клуб надав двокімнатну квартиру. Мешкаю сам. Маю ще авто "Форд Фокус".

Де відзначатимете день народження?

— У п"ятницю не святкуватиму. 25 серпня матч із "Таврією". Треба готуватися. Потім повторний поєдинок проти "Зальцбурга". Переніс урочистості на невизначений термін.

Зараз ви читаєте новину «Луческу робить ставку на фізичну підготовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі