четвер, 24 квітня 2008 15:11

"Луческу образив київське "Динамо"

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Олександр Алієв визнає, що йому треба поліпшити свою фізичну підготовку
Олександр Алієв визнає, що йому треба поліпшити свою фізичну підготовку

Наприкінці 2007-го півзахисник київського "Динамо" Олександр Алієв, 23 роки, хотів залишити команду та країну.

У нього виник конфлікт із тодішнім тренером чемпіона України Йожефом Сабо. Коли цього наставника змінив Олег Лужний, футболіст продовжив контракт зі столичним клубом до кінця наступного року. А нині Юрій Сьомін регулярно випускає півзахисника у стартовому складі. Телефоную на мобільний Олександрові. Спочатку прошу поділитися враженнями від візиту до Охтирки, де минулої неділі динамівці зіграли матч 26-го туру.

— Важко було на полі в першому таймі, — ділиться він. — "Нафтовик", з одного боку, територію віддав, а з другого — вчепився намертво в середину поля, нав"язував там боротьбу. Важко було. У другому таймі ми досягли потрібного результату (перемогли — 3:0. — "ГПУ") із двох причин. Завдяки кращій функціональній підготовці та швидкому голу Артема Мілевського. А дебош уболівальників під час матчу... Бачили б ви їхні очі. Усього можна було чекати. Та більше на цю тему я нічого не хочу говорити.

У вівторок "Шахтар" обіграв "Зорю" й вийшов на перше місце в чемпіонаті. До кінця турніру  залишається чотири тури. Де можуть спіткнутися гірники?

— У будь-якому з цих матчів. Хто знав, що "Шахтар" програє "Чорноморцю"? Але я менше за все хочу думати, де гірники втратять очки. Більше стурбований тим, як динамівцям набрати максимальну кількість пунктів у зустрічах, що залишилися.

7 травня "Динамо" та "Шахтар" розіграють Кубок України. У таких матчах динамівці раніше тричі перемагали й одного разу зазнали поразки. Ця статистика грає на користь киян ще до матчу в Харкові?

— Не звертаю на неї уваги. Головне, щоб поле стадіону "Металіст" було в нормальному стані. Добре, що арену завчасно закрили й готують до фіналу.

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу публічно заявив, що його команді немає рівних в Україні.

— Юрій Сьомін перед матчем в Охтирці прочитав динамівцям заяву румунського тренера. Побачимо 7 травня, кому немає рівних. Вважаю, Луческу образив "Динамо" й насамперед футболістів, які грають за нашу команду.

Не маю права нічого поганого говорити про президента клубу

Експерти засвідчують прогрес у вашій грі. Вплинуло весілля, яке ви відсвяткували в листопаді?

— Так. Із появою Тетяни я замислився, що мені потрібно в цьому житті. Футбольна кар"єра не така тривала, аби можна було розкидатися часом.

Що вам дає нинішній тренер "Динамо"?

— Психологічну впевненість. Я не зловживаю його персональним часом, але знаю, що завжди можу розраховувати на його підказку.

Юрій Сьомін стверджує: фізично вам важко витримати 90 хвилин матчу. Підтягуєте фізичну готовність?

— Намагаюся. А те, що важко, — зрозуміло. Раніше я здебільшого грав за дубль, де не було такого швидкого ритму.

Олег Гусєв через травму вибув на півроку. Готові зіграти на його позиції — правого півзахисника?

— Поставлять — зіграю. Вибір не в мене — у тренера.

Свого часу через проблему з побутовою дисципліною президент "Динамо" Ігор Суркіс назвав вас "гаденям". Чи образилися тоді?

— Неприємно було. Але не маю права нічого поганого говорити про президента клубу. Ця людина багато зробила в моїй футбольній кар"єрі. Суркіс сказав так, як вважав за потрібне. Не повинен я ображатися, бо значить — чимось Ігоря Михайловича розізлив.

1985, 3 лютого — Олександр Алієв народився у Хабаровську (Росія)
2002 — дебютував в основному складі київського "Динамо"
2004, 2007 — виграв чемпіонат України
2003, 2007 — завоював Кубок України
2007, листопад — одружився з Тетяною
Вихованець академічної групи Павла Яковенка. У чемпіонатах та Кубку України провів за "Динамо" 20 матчів, забив 2 м"ячі. В єврокубках — 2 матчі. Футболіст молодіжної збірної України

Зараз ви читаєте новину «"Луческу образив київське "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі