середа, 27 червня 2007 19:48

Лісогор побував на кількох світських вечірках

  Олег Лісогор ще не знає, де стартуватиме цього року
Олег Лісогор ще не знає, де стартуватиме цього року

У червні українські плавці взяли участь у першому комерційному турнірі "Маре Нострум". Чемпіон світу-2007 на дистанції 50 метрів брасом Олег Лісогор, 28 років, на першому етапі цих змагань показав 10-й результат, а на другому був шостим. Кореспондент "ГПУ" зустрівся із броварчанином у столичному басейні ЦСКА під час матчевої зустрічі України, Польщі та Чехії.


У лютому ви заявляли про готовність змінити громадянство й виступати за Туреччину. Тоді чиновники української плавальної федерації справу залагодили. Зараз вони звинувачують вас у провалі на етапах "Маре Нострум". Ваша реакція?

— Хай вони самі одягнуть плавки й спробують проплисти краще. На березневому чемпіонаті світу в Мельбурні я виграв олімпійську ліцензію. Тепер головне — Олімпіада. "Маре Нострум" я розглядав тільки як один з етапів підготовки до неї. А наше керівництво не погоджує свої вимоги з планами спортсменів. Їм треба, і ти перемагай будь-де. Неначе робот.

Початковий період підготовки завжди проводжу вдома

Вас критикують за погрозу змінити громадянство?

— Точно. Такий наш менталітет. Легше людину брудом облити, ніж допомогти їй досягти переможного результату. Чи бодай привітати, потиснувши руку. Керівництво України преміює призерів чемпіонату світу трьома-чотирма тисячами гривень. Про що і ще говорити? Я уже жартував: дайте номер рахунку в банку, щоб я переводив ці гроші на розвиток українського спорту. Щоб через кілька років нагородити майбутнього вітчизняного чемпіона світу з плавання. Із насидженого крісла, з вагою більшою за мою у півтора разу, легко вимагати.

Правда, що по ходу "Маре Нострум" ви захворіли?

— Точніше, отруївся. Через це й пропустив третій етап змагань.

Ви ніколи не були призером Олімпіади. Головний тренер збірної України Іван Сивак говорив якось: якщо Лісогор хоче взяти щось на Іграх, нехай не бере участі в різноманітних шоу і телепередачах.

— Я маю право на відпочинок. Під час відпустки відвідав кілька світських вечірок. Можливо, телебачення кадри з них крутить і досі. Зараз для мене вже усе закінчилося. Я тренуюся. Почав підготовку до нового сезону у броварському басейні "Купава". Початковий період підготовки завжди проводжу вдома.

У нинішньому році ви розраховуєте показати високі результати на етапах Кубка світу чи пожертвуєте ними заради Олімпіади?

— Важко сказати, наскільки я готовий. Хоча якщо судити за тренувальним графіком, високі результати цього року навряд чи в мене будуть. Я зі своїм тренером Віктором Турчаком навіть не визначився, у яких саме змаганнях стартуватиму до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «Лісогор побував на кількох світських вечірках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі