понеділок, 25 лютого 2008 15:41

Лідер збірної Хорватії може пропустити матч проти України

Лідер збірної Хорватії може пропустити матч проти України

— Порушення було жахливим. Після таких треба відстороняти від футболу довічно, — спересердя кинув головний тренер лондонського "Арсеналу" Арсен Венґер після виїзного матчу його команди проти "Бірмінгема".

Поєдинок завершився внічию — 2:2, а перемога "Манчестер Юнайтед" над "Ньюкаслом" (5:1) дозволила чинному чемпіонові наблизитися до "Арсеналу" на відстань трьох очок. Але найбільше "канонірів" засмутила не втрата перемоги, а страшна травма 25-річного форварда Едуардо. На третій хвилині йому на ліву ногу стрибнув захисник "Бірмінгема" Мартін Тейлор. Гру зупинили на 8 хв. Потерпілому в той самий день зробили операцію. Діагноз — перелом ноги. Тейлор та "Бірмінгем" принесли вибачення нападникові. Термін дискваліфікації захисника ще не визначений.

Едуардо, уродженець Бразилії, прийняв хорватське громадянство і допоміг балканській збірній вийти на Євро-2008. Тепер він точно пропустить цей турнір — точні терміни відновлення ніхто не називає. Лише орієнтовні — від 6 до 9 місяців. 11 жовтня збірна Хорватії  гратиме з Україною матч відбірного турніру Кубка світу-2010. Імовірно, Едуардо — основна ударна сила хорватської команди — його пропустить.

Дебют Андрія Шевченка на реконструйованому стадіоні "Вемблі" в Лондоні відкладено. Шева не потрапив до заявки "Челсі" на фінальний поєдинок Кубка англійської ліги, а його команда поступилася "Тоттенхему" — 1:2.

Удруге поспіль у чемпіонаті Іспанії програв мадридський "Реал". Чемпіон країни поступився вдома "Гетафе" — 0:1, команді, яку раніше тренував нинішній наставник "Реала" Бернд Шустер. "Реал" зберіг лідерство, але випереджає "Барселону" тільки на 2 очки.

Лідер чемпіонату Італії міланський "Інтер" також пригальмував. У Генуї чемпіон країни зіграв унічию — 1:1 із "Сампдорією". "Рома" обіграла "Фіорентину" — 1:0 і відстає на 9 очок. Завтра "Інтер" прийматиме "Рому" в черговому турі.

"Мілан" скористався поразкою "Фіорентини" і, обігравши "Палермо", вийшов на четверте місце. "Ювентус" програв на виїзді "Реджині" — 1:2. Арбітр матчу Дондаріні не дав три пенальті у ворота господарів, а на останній хвилині призначив сумнівний одинадцятиметровий на користь "Реджини". Керівництво "Ювентуса" подало протест на суддівство і вкотре запропонувало запрошувати на матчі іноземних арбітрів.

У чемпіонаті Німеччини "Баварія" звела внічию поєдинок проти "Гамбурга" — 1:1. Результат дозволив мюнхенцям збільшити перевагу над "Вердером" до 4 очок. "Бохум" без Олексія Бєліка, якого на матч не заявили, переміг удома "Ганновер" — 2:1.

Зараз ви читаєте новину «Лідер збірної Хорватії може пропустити матч проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі