вівторок, 05 квітня 2011 05:15

Леонардо втретє програв міланське дербі

Автор: фото: REUTERS
  Леонардо у перших 13 матчах на посаді головного тренера ”Інтера” здобув 33 очки. Це рекорд для чемпіонатів Італії
Леонардо у перших 13 матчах на посаді головного тренера ”Інтера” здобув 33 очки. Це рекорд для чемпіонатів Італії

Центральний поєдинок 31-го туру футбольного чемпіонату Італії відбувся у суботу. Лідируючий "Мілан" приймав земляків з "Інтера". До гри команди розділяли два очки у турнірній таблиці — у разі перемоги чинний чемпіон виходив на перше місце. Інтризі протистояння додавало перебування бразильця 41-річного Леонардо на посаді головного тренера "Інтера". Торік фахівець робив те саме у "Мілані". Успіху дербі йому не принесло. "Мілан" переміг — 3:0. Два голи забив Пато, один — Антоніо Кассано. Для Леонардо ця поразка стала третьою поспіль у міланських дербі.

Кадрові втрати

У "Мілана" не зміг зіграти головний форвард команди Златан Ібрагімович — дискваліфікація. Також були відсутні травмовані півзахисники Андреа Пірло, Массімо Амброзіні, форвард Філіппо Індзагі, але без них команда обходиться два місяці. "Інтер" відчував значні проблеми в центрі оборони — Лусіо пропускав матч через перебір карток, Самуель вибув до кінця сезону. Їх замінили Андреа Раноккья та Крістіан Ківу, які також мали проблеми зі здоров'ям та були у неоптимальній готовності.

Тактика

Одним з ключових моментів дербі стало рішення Леонардо зіграти за схемою — 1-4-2-1-3, віддавши перевагу крайньому форварду Ґорану Пандєву перед універсальним центральним півзахисником Деяном Станковичем. Подібну систему гри бразильський тренер практикував у "Мілані" торік. Вона приносила успіх у матчі з посередніми командами, але Леонардо незмінно провалювався у серйозних матчах. Так вийшло і цього разу.

"Мілан" за відсутності Ібрагімовича надав у лінії атаки повну свободу дій Пато. Замість довгих передач у розрахунку на технічні уміння шведа та його здатність вести силову боротьбу, команда Массіміліано Аллеґрі віддала перевагу більш швидкому переходу до атаки, розраховуючи на спритність двох бразильців — Пато та Робіньйо. Обрана модель дій цілком себе виправдала.

Вилучення Ківу

На початку другого тайму повільні та незіграні центральні оборонці "Інтера" не встежили за Пато. Ківу змушений був фолити і пішов з поля, отримавши червону картку за фол останньої надії. Після цього перевага "Мілана" з ледь відчутної стала тотальною. Номінальні господарі матчу забили тільки три голи через майстерність голкіпера "Інтера" Жуліо Сезара, але малюнок гри підкреслив знущання "червоно-чорних" над командою Леонардо.

Мілан — єдине місто Європи, яке має два клуби, переможці Кубка/Ліги чемпіонів. Статистика очних протистоянь місцевих грандів, яку ведуть з жовтня 1908 року, тепер виглядає так — 275 матчів: 108 перемог "Мілана", 72 нічиїх, 95 перемог "Інтера".

Послання для Леонардо

Бразилець офіційно очолив "Інтер" 25 грудня 2010-го. Відтоді уболівальники "Мілана" готували для тренера найпринциповішого суперника банер, зміст якого тримали в секреті до останнього. Як виявилося, "міланісти" зобразили "Таємну вечерю" з Леонардо у ролі Іуди. І підкріпили це написами: "Іуда — інтерист". Бразилець після матчу заявив, що поважає кожного уболівальника "Мілана", але пишається тим, що він — тренер "Інтера".

Моуріньйо програв перший домашній матч за дев'ять років

У чемпіонаті Іспанії мадридський "Реал" програв "Спортінгу" з "Хіхона" — 0:1 і відстає від "Барселони" на 8 очок. Ця поразка стала примітною через те, що команди, очолювані Жозе Моуріньйо, не програвали на своєму полі у національних першостях з березня 2002 року. Відтоді з португальським "Порту", англійським "Челсі", італійським "Інтером" та "Реалом" Моуріньйо провів 140 домашніх матчів: 125 перемог, 15 нічиїх.

Невдачу "Реала" можна пояснити травмами провідних гравців у кожній лінії — захисника Пепе, півзахисника Криштіану Роналду та форварда Каріма Бензема.

 

Зараз ви читаєте новину «Леонардо втретє програв міланське дербі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі