понеділок, 27 липня 2009 18:27

"Кварцяний говорив, що я стану великим гравцем"

  Цього сезону Євген Хачеріді постійно грає у основному складі київського ”Динамо”
Цього сезону Євген Хачеріді постійно грає у основному складі київського ”Динамо”

Захисник "Динамо" Євген Хачеріді, 22 роки, прийшов у команду в січні 2008 року. Виступав за "дубль". Попередній головний тренер киян Юрій Сьомін не довіряв захисникові місце в основному складі, а нинішній наставник чемпіона України — Валерій Газзаєв — через серію травм гравців постійно випускає уродженця Мелітополя з перших хвилин. Після суботнього матчу з "Таврією" з Хачеріді побесідувала кореспондент "ГПУ".

"Динамо" забило "Чорноморцю" п"ять м"ячів, "Таврії" — шість. У матчі третього туру проти "Кривбасу" рахунок буде 7:0?

— Чим більше голів, тим краще. Звичайно, ми не ставим собі за мету забити 100 голів за чемпіонат, а намагаємося реалізовувати свої моменти. У матчі з "Таврією" повністю переграли суперника. Валерій Газзаєв у перерві похвалив команду. Сказав, що ми молодці, й попросив не розслаблятися, а продовжувати забивати.

У матчі з "Таврією" у вас також була нагода відзначитися. Часто забиваєте?

— Справді, в мене була така можливість, але її не вдалося реалізувати. Узагалі я не часто забиваю, але інколи трапляється.

Як оціните свою гру?

— Мені ще є куди рости. Намагаюся з кожним матчем грати краще, прогресувати. Особливу увагу приділяю швидкості прийняття рішень. Поки що це мій слабкий бік. Зате перед матчами почав менше хвилюватися.

Як вам грати під керівництвом Валерія Газзаєва?

— Із ним приємно працювати — він довіряє. Коли немає довіри з боку тренера, то й немає сенсу старатися.

Ваш колишній тренер Віталій Кварцяний дуже хвалить футболіста Хачеріді. Називає одним із найобдарованіших захисників України. Коли ви грали під його керівництвом у луцькій "Волині", до вас було якесь особливе ставлення?

— Віталій Володимирович завжди казав, що я виросту у великого гравця. Порівнював з Олегом Лужним. Мені таке порівняння імпонувало.

Мій тато — грек

Коли починали займатися футболом, то відразу обрали амплуа захисника? З вашим зростом (197 см. — "ГПУ") ви могли й голкіпером стати.

— Здебільшого я грав у захисті. На цій позиції почуваюся комфортно.

На що витратили призові за виграш Суперкубка України?

— Я ще вирішую. Можливо, куплю машину. Подобаються БМВ і "лексус". Але тоді доведеться йти на курси водія, в мене немає прав.

Маєте грецьке коріння?

— Так, мій тато грек. Я ще жодного разу не був на своїй другій батьківщині. Хотів би відвідати Грецію, хоча не дуже цікавлюся грецькою культурою.

Зараз ви читаєте новину «"Кварцяний говорив, що я стану великим гравцем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі