понеділок, 22 жовтня 2007 18:18

Кубок світу з регбі виграли південноафриканці

Автор: фото: REUTERS/Juan Medina
  Гравець збірної Грузії Бесик Хамашурідзе на тренуванні перед черговим матчем Кубка світу
Гравець збірної Грузії Бесик Хамашурідзе на тренуванні перед черговим матчем Кубка світу

Збірна Південної Африки стала переможцем Кубка світу з регбі. Африканці здолали збірну Англії — 15:6. Фінальний матч відбувся минулої суботи в передмісті Парижа Сен-Дені. 80-тисячна арена "Стад де Франс" була заповнена вщерть, хоча найдорожчі квитки на вирішальний поєдинок коштували $51 000. Їх можна було замовити через Інтернет.

На попередньому етапі турніру, який тривав з 7 вересня, збірні ПАР та Англії вже зустрічалися. Тоді європейці зазнали нищівної поразки — 0:36. Але згодом англійці значно додали. Цьому посприяло й відновлення після травми головного бомбардира команди — Джонні Вілкінсона, який із 249 очками став найкращим бомбардиром Кубка світу.

У півфіналі Англія перемогла господарів — французів, а збірна ПАР виявилася сильнішою за Аргентину.

Фінальний матч яскравим не вийшов. Командам не вдалося здійснити жодної спроби, за яку дається п"ять очок. Тому підсумок матчу вирішила реалізація штрафних. На два влучні удари Вілкінсона африканці відповіли чотирма — три на рахунку Персі Монтґомері, ще один забив Франсуа Штейн.

Третє місце посіли аргентинці, які перемогли французів — 34:10.

Світовий рейтинг нині очолює збірна Нової Зеландії. Україна, яка на чемпіонаті світу виступає у класі "Б", — на 37-й позиції.

Кубок світу з регбі проводять раз на чотири роки, починаючи з 1987-го. Першим переможцем стала Нова Зеландія. 1991-го та 1999 року вигравала Австралія, 1995-го — ПАР, а 2003 року — Англія. Наступний турнір прийме Нова Зеландія 2011-го.

Зараз ви читаєте новину «Кубок світу з регбі виграли південноафриканці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі