четвер, 14 лютого 2008 14:35

Кубок світу може пройти на штучному газоні

Матчі Кубка світу з футболу 2010 року можуть відбутися на синтетичному покритті. Про це заявив голова ФІФА Зепп Блаттер. Остаточного рішення поки що не ухвалили.

— Синтетичне покриття допоможе вирішити проблему  футбольних газонів поганої якості в Африці, — зауважує Блаттер.

Він навів приклад поганого поля в столиці Гани Аккрі. Ця арена була головною на останньому Кубку Африки. Голова ФІФА сказав, що трава там занадто висока і тверда.

Колишній захисник київського "Динамо" та збірної СРСР Стефан Решко, 60 років, вважає, що в Африці немає хороших полів.

— Можливо, для них це справді вихід зі становища, — каже "ГПУ" Решко. — Ми свого часу теж грали на синтетиці. Тоді вона була поганої якості. Але й тепер штучний газон не може прирівнюватися до справжньої трави. На ньому при падіннях і підкатах на тілі з"являються потертості. Він твердіший. Футболісти отримують більше травм. А м"яч відскакує не зовсім так, як на трав"яному полі.

У Росії на штучному газоні "Лужники" грає московський "Спартак". На цій арені 2008 року проведуть фінал Ліги чемпіонів. Але за місяць до матчу, за рекомендацією УЄФА, поле застелять справжньою травою. Її вже вирощують.

Зараз ви читаєте новину «Кубок світу може пройти на штучному газоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі