пʼятниця, 10 жовтня 2008 16:08

Крижанаць хвалить Тимощука

  Івиця Крижанаць готовий вийти на поле у центрі оборони Хорватії
Івиця Крижанаць готовий вийти на поле у центрі оборони Хорватії

Захисник пітерського "Зеніту" та збірної Хорватії Івиця Крижанаць, 29 років, напередодні поєдинку проти України не мав бажання спілкуватися з російськими журналістами. Нещодавно у пресі він заявив, що "Зеніт" удвічі сильніший за ЦСКА, а через кілька днів його команда програла армійцям — 1:3. Проте для українського видання Крижанаць зробив виняток. По телефону попереджає, що говоритиме не більш як 5 хв.

Чим можна пояснити домашню поразку Хорватії від Англії?

— Класом суперника. Збірна Англії відіграла сильно. Бажала реабілітуватися за дві поразки у відбірному циклі Євро-2008. Ви згадуєте, чого це англійцям коштувало (місця у фінальному турнірі. — "ГПУ"). Я не скажу, що і ми діяли так уже й погано, але після вилучення Роберта Ковача протистояти вивченій англійській команді важко.

Згодні, що перше місце у групі посяде Англія, а за друге сперечатимуться Україна та Хорватія?

— Ні. Відбірний турнір ще тільки розпочинається, і трапитися може всяке. Білорусь не слід скидати з рахунків. Вона може відібрати очки в будь-якої команди. Особливо вдома.

Спілкувалися перед від"їздом до збірної з одноклубником Анатолієм Тимощуком?

— Так. Удачі один одному в поєдинку не бажали, але зійшлися на тому, що гра буде напруженою.

Що ви знаєте про збірну України?

— По-перше, у неї є Тимощук — один із найкращих опорних півзахисників Європи. По-друге, у "Мілані" поступово набирає форму Шевченко. І по-третє, Україна взагалі сильна команда. Виграти в неї на виїзді складно. Але ми спробуємо.

Гравці збірної Хорватії — Срна, Леко, Вукоєвич, Плетикоса — грали і грають у чемпіонаті України. Це допоможе вам сьогодні?

— Не зашкодить — це точно. Хоча не слід забувати, що лідери України — Тимощук, Воронін, Шевченко — виступають за кордоном.

Центральний захисник Роберт Ковач на матч у Харкові дискваліфікований. Готові його замінити?

— Я готуюся до матчу. Кого випускати на поле — вирішувати головному тренеру Славену Біличу.

Зараз ви читаєте новину «Крижанаць хвалить Тимощука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі