четвер, 20 січня 2011 02:00

Ковалевський здатний увійти до десятки

Автор: фото з сайта www.sport.ua
  Антон Ковалевський
Антон Ковалевський

24 січня у Берні розпочнеться чемпіонат Європи з фігурного катання.

З нового олімпійського циклу до системи відбору учасників внесені деякі зміни. Напряму країни можуть виставити стільки учасників, скільки їхніх представників було серед 18 найкращих в одиночних і 12 у парних дисциплінах торік. Решті доведеться пройти кваліфікацію у перші дні чемпіонату. До змагань допускають по 10 одиночників, шість спортивних пар та вісім танцювальних дуетів.

Україну у Швейцарії представлять одиночники Ірина Мовчан, Антон Ковалевський та два танцювальні дуети — Надія Фроленкова/Михайло Касало і Шивон Хіккін-Кенеді/Олександр Шакалов. Змагання спортивних пар пройдуть без наших фігуристів. Колишня українка Тетяна Волосожар на чемпіонаті Європи також не виступатиме. У парі з Максимом Траньковим вони виграли чемпіонат Росії. Проте через зміну громадянства партнеркою поки що не мають права виступати на міжнародних стартах. Цих фігуристів побачимо на світовій першості у березні.

Склад збірної на континентальну першість визначали на грудневому чемпіонаті України. Антон Ковалевський підтвердив статус найсильнішого і вдало відкатав обидві програми. З таким прокатом фігурист зміг би навіть претендувати на місця в десятці чемпіонату Європи.

В одиночниць Ірина Мовчан знову повернула право виступити на континентальній першості. Щоправда, зробила це без своєї головної конкурентки Наталії Попової. Учениця Віктора Петренка не приїхала до Києва через травму.

Змагання танцювальних дуетів залишилися без своїх лідерів. Проте суддівські пристрасті від цього не вгамувалися. Два дуети, які йшли рівно протягом усього сезону на міжнародних стартах, після короткого танцю розділяли сім балів. Перемогу з великим відривом у підсумку віддали Хіккін-Кенеді та Шакалову. З такими балами вони змогли б претендувати на десятку у Берні, але навряд там отримають. Фроленкова й Касало поїдуть до Швейцарії другим номером.

Катерина Костенко і Роман Талан, єдина спортивна пара України, національну першість пропустили через травми партнерки. Головними претендентами на золоті медалі у цій дисципліні у Берні будуть німці Альона Савченко та Робін Шолкови. Але росіяни Юко Кавагуті та Олександр Смирнов, певно, спробують захистити титул-2010. Серед одиночників фаворитами вважають француза Брайяна Жубера та італійку Кароліну Костнер.

Найцікавішою боротьба обіцяє бути у змаганнях танцювальних дуетів. Французи Наталі Пешала/Фаб'ян Бурза після вдалої серії гран-прі намагатимуться вперше виграти європейське "золото". Претендуватимуть на перемогу італійці Федеріка Файєлла/Массімо Скалі, а також британський дует  Шинед Керр/Джон Керр. Росіяни мають зробити ставку на пару Катерина Боброва/Дмитро Соловйов.

Розклад фінальних змагань

27 січня (четвер) — спортивні пари

28 січня (п'ятниця) — танцювальні дуети

29 січня (субота) — жінки, чоловіки

Зараз ви читаєте новину «Ковалевський здатний увійти до десятки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі