середа, 03 листопада 2010 01:44

Костов утратив управління командою

47-річний Ніколай Костов подав у відставку з посади головного тренера донецького "Металурга". Він став наставником команди позаторік, уклав контракт на рік. Його продовжили 2009-го. Костов — перший тренер в історії команди, з яким схотіли співпрацювати далі.

Власник донецького клубу Сергій Тарута вчора прийняв рішення залишити фахівця на посаді. Які позитиви та негативи в роботі Костова з донецькою командою?


Позитив

1. Симпатичне ігрове обличчя "Металурга"

До болгарського фахівця з донецькою командою працювали голландці Каанен, Фреш та Адріансе, іспанець Пічі Алонсо. Але жодному з них не вдалося збалансувати гру "Металурга". За Костова він почав демонструвати організований футбол, уміло пресингувати, кожен гравець чітко знав свій маневр.

Чемпіонат 2008/09 донеччани почали із шести перемог поспіль, а фінішували на четвертій позиції.

2. Нові імена

За часів Костова розкрився вірменський півзахисник Генріх Мхітарян — один із найцікавіших гравців українського чемпіонату. Наприкінці літа він перейшов до донецького "Шахтаря". Також варто відзначити дует форвардів Мусавенкосі Мґуні із Зімбабве та нігерійця Санні Кінґслі.


Негатив

1. Утрата управління командою

Минулий чемпіонат "Металург" завершив восьмим. Зараз на дев'ятій позиції, хоча мета на сезон — призове місце. Можливо, на команду впливають фінансові проблеми — за чутками, гравцям не платять кілька місяців. Частіше клуб став помилятися на трансферному ринку. Зокрема, з болгарином Янковим та нігерійцем Аделейє. Торік у Лізі Європи "Металург" не зміг пройти скромну австрійську "Аустрію", а у фіналі останнього Кубка України поступився сімферопольській "Таврії".

2. Невміння грати навесні та проти лідерів

"Металург" Костова потужно починав чемпіонат, але навесні команда зменшувала оберти. Крім того, донеччани здебільшого поступалися лідерам. Виняток: два матчі проти "Шахтаря" та весняна домашня нічия з "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Костов утратив управління командою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі