вівторок, 22 березня 2011 04:00

Команда Сьоміна не втримала Коноплянку

У центральному матчі 22-го туру футбольного чемпіонату України "Дніпро" вдома переміг "Динамо" — 1:0. Єдиний гол у зустрічі забив півзахисник Іван Стрінич. Це перша за сім років перемога дніпропетровців над столичним клубом, здобута на своєму полі.

Для "ГПУ" поєдинок коментує колишній нападаючий сімферопольської "Таврії" Олександр Гайдаш, 43 роки.

Наставник "Динамо" Юрій Сьомін проти "Дніпра" випустив той же склад, що і в Манчестері. Помилився, з огляду на втому гравців і кінцевий підсумок матчу?

— Сьомін краще знає стан своєї команди. Хоча мене здивувала поява Ярмоленка на вістрі атаки. Цей футболіст ліпше розкриває свій потенціал, атакуючи з флангу. Якщо "Динамо" розраховувало грати на контратаках, доречнішим був би Кравець. Раз потрапив до заявки на матч, значить, здоровий. А в діях першим номером, думаю, форвардом карного майданчику мав би стати Шевченко.

Наскільки позначилася на діях команд в атаці відсутність провідних форвардів — Селезньова та Мілевського?

— Селезньов — невелика втрата. Продуктивно грає Гладкий — постійно рухається, пропонує себе, шукає вільні зони, партнерам підігрує. А Селезньов веде боротьбу біля кутового прапорця — я цього не розумію. Натомість без Мілевського "Динамо" важко. Він не буде корисним для контратак, бо не має належної швидкості, зате вміє заробляти штрафні, задавати ритм позиційному наступу.

Шевченко другий матч поспіль провів посередньо. Чи варто Сьоміну садити Андрія на лаву запасних?

— Ні. Шевченко повинен залізно грати в основі — у нього ім'я. Лава запасних — не для Андрія. Тоді вже краще просто завершити кар'єру.

Що показав Алієв у дебютному матчі після повернення до "Динамо"?

— Нічого. Ясно, що він не готовий фізично, тому розраховували на "стандарти" Олександра. А він їх бив так, що м'яч тільки до першого оборонця долітав.

Євген Коноплянка віддав результативну передачу. Які ходи мало зробити "Динамо", щоб упоратися з лідером суперника?

— Проблема в тому, що Коноплянка змінював позиції по ходу матчу: у першому таймі грав справа, потім перейшов наліво. У "Динамо" не спрацювала підстраховка, один в один Коноплянка кого хочеш обіграє. Треба було зробити так, щоб м'яч до нього взагалі не долітав.

Ґільєрме їде до Бразилії

Бразильська преса повідомляє, що "Динамо" продало до бразильського "Атлетіко Мінейро" 22-річного форварда Ґільєрме. Трансфер розрахований на чотири роки, його сума не розголошується.

Футболіст прийшов до "Динамо" на початку 2009-го й обійшовся в $15 млн. Минулий сезон на правах оренди відіграв у російському ЦСКА.

 

Зараз ви читаєте новину «Команда Сьоміна не втримала Коноплянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі