середа, 21 липня 2010 04:29

Колліна працюватиме три дні на тиждень

Автор: фото: REUTERS/Arnd Wiegmann
  Після перегляду стартових матчів прем’єр-ліги П’єрлуїджі Колліна відсторонив від суддівства арбітрів, які помилялися
Після перегляду стартових матчів прем’єр-ліги П’єрлуїджі Колліна відсторонив від суддівства арбітрів, які помилялися

У понеділок виконком Федерації футболу ратифікував угоду про призначення 50-річного П"єрлуїджі Колліни куратором системи суддівства. Контракт з італійцем підписали на два роки. Він суміщатиме дві посади — 4 липня очолив суддівський комітет УЄФА.

— Працюватиму в Україні три дні на тиждень. Навіть коли мене не буде на місці, я все контролюватиму. Ніщо не пройде повз мене, — запевняє куратор італійською. Кілька разів додає англійською о"кей. Його слова перекладають російською.

Допомагатиме Колліні інспектор УЄФА Лучіано Лучі. Він перебуватиме в Україні всі робочі дні тижня. Судив понад 100 матчів в італійській серії "А".

— Я переглянув відеозаписи всіх ігор першого та другого турів прем"єр-ліги, — говорить куратор. — У майбутньому особисто відвідуватиму матчі на стадіонах. У стартових турах сталися три епізоди, які мені не сподобалися. Так робити не можна. Я розіслав своє бачення цих ситуацій усім суддям. Предмет нашого обговорення залишиться між нами. Прізвищ арбітрів я також не називатиму, але наступний тур вони обслуговувати не будуть. Я не з ніжних.

Колліна вважає, що для роботи в матчах прем"єр-ліги та молодіжних складів потрібні 24 арбітри. Він також планує переглянути дисциплінарні санкції щодо суддів та їхніх асистентів. Але проти пониження арбітрів у класі:

— Ми не можемо собі дозволити розкидатися арбітрами. Чому ми маємо відмовлятися від послуг рефері прем"єр-ліги лише через два неправильні рішення? Хіба тренер відмовляється від гравця, який невдало провів кілька матчів?

Ніщо не пройде повз мене

Ротація суддів із ліги в лігу відбуватиметься на підставі оцінок інспекторів. Атестацію проводитимуть двічі на рік — після весняної та осінньої частин сезону.

— Хочу відвідати всі 16 клубів прем"єр-ліги і поговорити зі всіма футболістами. Можливо, зробимо це під час зимової паузи в чемпіонаті, — ділиться планами.

За новим регламентом, інспектори матчів підпорядковуватимуться Комітету арбітрів. Раніше ними опікувався інспекторський комітет. Також створять п"ять комісій, які відповідатимуть за підготовку, контроль, атестацію і фізичний стан суддів та їхніх помічників.

Зараз ви читаєте новину «Колліна працюватиме три дні на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі