середа, 16 травня 2007 14:50

Колишній менеджер "Ювентуса" розповів про діяльність Лучано Моджі

Колишній менеджер туринського "Ювентуса" Мауріціо Капоб"янко дав інтерв"ю італійській газеті "Ла Републіка". У ньому він розповідає деякі подробиці діяльності Лучано Моджі та Антоніо Джираудо.

Ці люди входили до директорату туринського клубу й були головними дійовими особами у корупційному скандалі в італійського футболі. Він розгорівся минулого літа. У результаті "Ювентус" позбавили двох чемпіонських титулів і перевели клуб до першої ліги місцевого футболу.

— Ще на початку 2005-го мені були відомі чотири випадки, коли Моджі та Джираудо виплатили гроші двом суддям та функціонерові футбольної федерації, — свідчить Капоб"янко. — Ці гроші передавалися через осіб, які мали прямий вихід на арбітрів. А все розпочалося 1995-го, коли Моджі та Джираудо прийшли до клубу.

Назвати прізвища арбітрів, які отримували хабарі від "Ювентуса", Капоб"янко відмовляється. Каже тільки, що вартість послуг арбітра на один матч становила від $40 тис. до $50 тис.

За словами екс-менеджера, колишній голова суддівського комітету італійської федерації футболу П"єрлуїджі Пайретто (він обслуговував фінальний матч чемпіонату Європи-1996 між Німеччиною та Чехією) почував себе у "Ювентусі" як удома.

— Не буду говорити про подарунки, які він отримав від Моджі. Можу зазначити лише: 2000 року Пайретто здійняв галас навколо годинника "Ролекс", який йому подарувала "Рома". Хоча 1999-го "Ювентус" подарував Пайретто автомобіль. Сумніваюся, що він його повернув.

Окрім суддів, "Ювентус" дружив із журналістами.

— Щоб заручитися підтримкою репортера, на початку сезону оголошували про початок якогось проекту. Журналіста, якого "обробляли", включали в проект, і якщо "Юве" ставав чемпіоном, виплачували гроші. Мовляв, за те, що найкращі ідеї проекту були реалізовані. Хоча насправді ніхто ними не займався. Журналістам також дарували годинники.

З футбольними інстанціями Моджі та Джираудо також не церемонилися. 1997 року європейська футбольна федерація впіймала гравця, який вживав марихуану. Італійська федерація, за вказівкою Моджі, на це ніяк не відреагувала.

У "новий "Ювентус" Капоб"янко не вірить.

— Джираудо досі володіє двома відсотками акцій "Юве". Він — один з найбільших акціонерів клубу. Спортивним директором працює Алессіо Секко, який і пальцем не міг кивнути без згоди Моджі. Фінансовий директор та директор із маркетингу також залишилися на посадах, — пояснює свою думку Капоб"янко.

Лучано Моджі та Антоніо Джираудо відсторонені від футболу до 2011 року. Моджі оштрафований на $70 тис., а Джираудо — на $30 тис.

Зараз ви читаєте новину «Колишній менеджер "Ювентуса" розповів про діяльність Лучано Моджі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі