неділя, 08 липня 2007 16:08

Кличко змусив Брюстера подумати про дружину та дітей

Автор: фото: reuters/Kai Pfaffenbach
  Володимир Кличко (на фото праворуч) учергове дістає Леймона Брюстера джебом
Володимир Кличко (на фото праворуч) учергове дістає Леймона Брюстера джебом

"Сьогодні я не міг програти. Спогади про дивну поразку трирічної давнини не давали мені такого права. Брюстер намагався нав"язати мені боротьбу, але діяв надто повільно. Я бачив практично всі його удари. Крім того, Леймон не найвидатніший майстер захисту", — заявив український боксер-важковаговик Володимир Кличко, 31 рік.

Минулої суботи в німецькому Кельні він захистив титул чемпіона світу з боксу за версіями IBF та IBO, перемігши американця Леймона Брюстера. Після шостого раунду тренер Брюстера Бадді Мак-Ґірт викинув на ринг білий рушник.

"Кельн Арена" може прийняти 19 500 глядачів. До вечора всі квитки на бій Кличка із Брюстером були розкуплені. Щоправда, до початку "вечора швидких кулаків", як охрестили бій Кличка з Брюстером у Німеччині, трибуни не були заповнені навіть на чверть. Бої легковажковаговиків інтересу в публіки не викликали. Плюс 3–4 тис. глядачів стояли в чергах по черговий кухоль пива чи порцію сосисок. Серед них можна було помітити невеличкі групки з українськими прапорами.

Приблизно за чверть години до початку першого раунду, о 22.45 за місцевим часом (23.45 за київським), вільних місць не було. Арена гула, причому "кличкоманів" у ній було набагато більше, ніж прихильників Брюстера. Трибуни прикрашені яскравими жовто-блакитними прапорами і шарфами. Помаранчевих, як торік на бої Кличко—Брок, цього разу я не помітив.

Бій тривав 54 хвилини

Виходили спортсмени урочисто — гімни лунали так, що можна було подумати, наче на ринг вийдуть Джордж Буш та Віктор Ющенко. "Безжальний" Брюстер позбавився борідки, "Сталевий кулак" Кличко виглядав зосередженим.

З перших секунд другого раунду суперники пішли в атаку: Брюстер — знизу, бажаючи підібратися до підборіддя Володимира, Кличко — зверху, однією лівою і майже відразу пробивши оборону американця. Кличко із самого початку контролював бій і всі спроби американця піти на зближення переривав клінчем.

У другому раунді американець намагався піти в атаку, але був зустрінутий лівим джебом суперника. Захопившись завданням пройти до голови Кличка, Брюстер опустив ліве плече, чим скористався Володимир, діючи кулаком, неначе відбійним молотком. Наступні три раунди пройшли за явної переваги українця, чиє ім"я вигукували в залі майже без перерви. У шостому Брюстер знову безуспішно намагався дістати Кличка знизу. Зате водночас американець дістав стільки ударів, що змушений був відмовитися від продовження поєдинку. Бій тривав 54 хвилини.

Зал згадав прислів"я "Свистунам завтра свято" і засвистів на адресу Брюстера. Тривало це хвилин 10–15.

— Сьогодні Кличко був кращим. Після шостого раунду тренер порадив мені подумати про дружину та дітей і не виходити на ринг, — заявив 34-річний Брюстер.

Кличко — перший номер світового боксу

Прокоментувати поєдинок Кличко—Брюстер кореспондент "ГПУ" попросив боксерського експерта Володимира Гендліна, 70 років.
— Яка головна причина перемоги Кличка?
— Перевага в класі. До того ж Володимир чудово знав суперника і використовував свою технічну озброєність раціонально. Я ніколи не бачив, щоб проходило стільки джебів. Тренер Брюстера Бадді Маꥳрт вчасно зрозумів, що жартувати Кличко не буде.
— Чи треба поставити на Брюстері хрест після цієї поразки?
— Ніхто цього робити не буде. Брюстер — здоровий боєць зі страшним ударом. Досі не збагну, як свого часу він міг програти білорусові Ляховичу. Суперчемпіоном Брюстер ніколи не буде, це гравець іншої ліги. Але загрозу в окремих поєдинках становити може.
— Кличко-молодший тепер може "проковтнути" будь-якого суперника?
— Гадаю, так. Причому не тільки я. Недавно в Москві спілкувався з боксерським конферансьє Майклом Баффером. Американець заявив однозначно: перший у світі зараз Кличко-молодший. Він це може довести в бою з чемпіонами інших версій — Маскаєвим, Ібрагімовим, Чагаєвим. Наступний суперник Кличка має бути такого калібру.

Роман ШАХРАЙ

Зараз ви читаєте новину «Кличко змусив Брюстера подумати про дружину та дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі