вівторок, 13 листопада 2012 00:45

Кличко переміг Ваха

Автор: фото: REUTERS
  Маріуш Вах (праворуч) атакує Володимира Кличка. Це епізод з п’ятого раунду: правий прямий поляка похитує чемпіона. Вах іде на добивання, але безрезультатно
Маріуш Вах (праворуч) атакує Володимира Кличка. Це епізод з п’ятого раунду: правий прямий поляка похитує чемпіона. Вах іде на добивання, але безрезультатно

10 листопада 36-річний Володимир Кличко — 59 перемог, 50 нокаутів, три поразки, нуль нічиїх — відстояв свої чемпіонські титули. На арені "O2 Ворлд" у німецькому Гамбурзі українець переміг поляка 32-річного Маріуша Ваха — 27 перемог, 15 нокаутів, одна поразка, нуль нічиїх. Два судді віддали перемогу чемпіону з рахунком 120:107, третій поставив — 119:109.

Бій розпочався без розвідки. Не менш як п'ять разів важкі праві прямі Володимира доходять до голови супротивника. У чемпіона величезна перевага у швидкості.

Кличко легкий на ногах, вимотує суперника своїм джебом. Періодично проводить двійки: лівий прямий — правий прямий у голову. Але за 10 с до кінця п'ятого раунду українець на мить втрачає концентрацію, дещо опустивши руки. Цим користується Вах. Його правий прямий похитує чемпіона. Поляк іде на добивання, але безрезультатно. Гонг допомагає Володимирові.

У шостому раунді у Кличка величезна перевага. Одностороннє побиття продовжується в сьомому раунді. До традиційних двійок Кличко додає акцентовані серії та комбінації. Але поляк усе витримує. І навіть інколи огризається. Робить ставку на свій правий прямий. Однак Володимир бачить ці удари і вчасно ухиляється. Весь восьмий раунд Кличко ганяє суперника по периметру рингу. Рефері має всі підстави зупинити бій — поляк навіть не намагається відповідати на удари українця. Кличку, можливо, не вистачає одного-двох попадань.

Із дев'ятого раунду темп бою знижується. Вах займає центр рингу, пресингує — щоправда без ударів. Кличко успішно діє другим номером. У 11-му раунді українець працює в стилі Мохаммеда Алі. Опускає руки, легко пересувається. У фінальному раунді поляк пре вперед, але без успіху. Кличко пробує нокаутувати суперника. Проте йому заважає втома.

Розбираємо бій із боксером Євгеном Орловим, 34 роки. Росіянин 2008-го спірно програв Ваху, а нещодавно спарингував із Кличком-молодшим:

— На мою думку, це був один із найцікавіших боїв за останній час у надважкій вазі, — каже Євген Орлов. — Кличко був лідером і просто бив Ваха. Але це — надважка вага, тому інтрига тривала весь бій. Тим більше, у п'ятому раунді Маріуш дістав Володимира і почав допрацьовувати. І, можливо, бій на цьому і закінчився б. Але Кличка врятував гонг. Мабуть, Володимир трохи розслабився через повне домінування в ринзі та пропустив удар.

Чи позначилася на діях Володимира відсутність у його куті Емануеля Стюарда?

— Думаю, так. Кличко ще відповідальніше підійшов до цього поєдинку.

Вас здивувала стійкість польського боксера?

— Справді, Маріуш показав характер. Він заслуговує великої поваги. Було помітно, що він налаштований на перемогу, до останнього розраховував на щасливий удар.

Чому Володимиру не вдалося нокаутувати Ваха?

— Не думаю, що удар у Кличка став слабшим. У боксерів, які жодного разу не були в нокауті, голова набагато міцніша. До того ж, Маріуш прямо дивився на удари, які летіли в його голову. А удар тоді вирішальний, коли супротивник його не побачить. Вах не встигав ухилятися від ударів, але він їх бачив.

Зараз ви читаєте новину «Кличко переміг Ваха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі