понеділок, 25 лютого 2008 15:42

Кличко переміг Ібрагімова за очками

Автор: фото: REUTERS/Teddy Blackburn
  Володимир Кличко (ліворуч) дістає джебом Султана Ібрагімова. Суперники за бій отримали по 5 мільйонів доларів кожен
Володимир Кличко (ліворуч) дістає джебом Султана Ібрагімова. Суперники за бій отримали по 5 мільйонів доларів кожен

Український боксер-суперважковаговик Володимир Кличко, 31 рік, став першим спортсменом ХХІ ст., який виграв об"єднувальний бій за звання чемпіона світу. У ніч на неділю Кличко до свого пояса чемпіона за версією IBF додав титул найкращого у WBO. Володимир переміг росіянина 32-річного Султана Ібрагімова. Бій на арені "Медісон Сквер Ґарден" у Нью-Йорку тривав 12 раундів. Кличко переміг за одностайним рішенням суддів — 119:110, 117:111, 118:110.

До бою Ібрагімов заявляв, що поєдинок буде нетривалим і продовжиться не більше двох раундів. Але з перших хвилин стало зрозуміло, що відкритого протистояння не вийде. Суперники намагалися "впіймати" один одного на тактичних та позиційних помилках.

Перші три раунди пройшли під знаком обережних атак Володимира. Він намагався розкрити захисний блок суперника, промацуючи суперника лівою, щоб звільнити простір для удару справа. Однак досвідчений Ібрагімов миттєво пересувався, не даючи Кличку змоги взяти його в приціл.

Ібрагімов намагався насамперед бити в корпус суперника, але Володимир встигав відходити на безпечну відстань.

Під час однієї з перерв тренер Кличка Емануель Стюард порадив підопічному підключати праву руку. Як тільки у боксера це вийшло, його перевага у ході бою стала помітнішою. Кілька разів посеред бою, пропустивши потужний удар правою від Кличка, Ібрагімов опинявся в ситуації, коли гонг рятував його від неминучого нокдауну.

Наприкінці дев"ятого раунду після ударів Володимира тільки канати допомогли російському боксерові втриматися від падіння. Суддя у ринзі не відкривав рахунок, вирішивши, що росіянин сам втратив рівновагу й удари Кличка тут ні до чого.

У заключних раундах стало зрозуміло, що Ібрагімову немає на що розраховувати: наш співвітчизник повністю контролював ситуацію.

Тепер на рахунку українського боксера 50 перемог (44 нокаутом) і 3 поразки на професійному ринзі. Ібрагімов має 22 перемоги (17 нокаутом), нічию та поразку.

Наступним суперником Кличка має стати росіянин Олександр Повєткін, який завоював право виборювати титул чемпіона IBF у турнірі чотирьох претендентів.

Посеред бою тільки гонг урятував Ібрагімова від нокдауну

— Султан виявився важким суперником, — сказав Кличко після бою. — Його робота від захисту не дала мені можливості завершити бій переконливо. Можливо, поєдинок не всім сподобався, але мені треба було об"єднати пояси, щоб у майбутньому нокаутувати інших.

Ібрагімов розповів, що не чекав від опонента такої високої швидкості.

— А мені більш активним завадила бути травма ударної лівої руки, якої зазнав незадовго до поєдинку. Я цей факт приховував із тактичних міркувань.

Для "ГПУ" бій погодився прокоментувати експерт із боксу Володимир Гендлін, 71 рік. Запитуємо, чи можна Кличка поставити в один ряд із чемпіонами минулого — Тайсоном, Холіфілдом, Льюїсом.

— Те, що Володимир — найсильніший боксер сучасності, сумніву немає, — каже Гендлін. — Він класно тримає дистанцію в ринзі, дотримується правильної тактики і володіє одним із найсильніших ударів. Порівнювати його з Тайсоном чи Льюїсом професіонали від боксу не можуть — реально силу боксерів можна оцінювати, тільки якщо вони зустрічаються в ринзі. Тайсон розкрився раніше, ніж Кличко-молодший, це факт. Але і "здувся" швидше.

— Кажуть, у сучасній суперважкій вазі не вистачає харизматичних боксерів.

— Частково це правда, — погоджується Гендлін. — Нині немає кого поставити в один ряд із Кличком. Але це не проблема Володимира. У США нині немає особистостей. Америці ні на кого робити ставку і створювати шоу так, як вона це вміє. На українсько-російські розбірки американський глядач іде, бо альтернативи немає.

Володимир Кличко заволодів титулами чемпіона IBF та WBO. Найкращий за версією WBC — росіянин Олег Маскаєв, WBA — Руслан Чагаєв із Узбекистану.

Зараз ви читаєте новину «Кличко переміг Ібрагімова за очками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі