понеділок, 15 грудня 2008 18:11

Кличко нокаутував Рахмана у сьомому раунді

Автор: фото: reuters/Kai Pfaffenbach
  Шостий раунд суботнього поєдинку боксерів-суперважковаговиків у німецькому Мангеймі. Претендент на чемпіонські титули американець Хасім Рахман опиняється у нокдауні після серії ударів українця Володимира Кличка
Шостий раунд суботнього поєдинку боксерів-суперважковаговиків у німецькому Мангеймі. Претендент на чемпіонські титули американець Хасім Рахман опиняється у нокдауні після серії ударів українця Володимира Кличка

У суботу в німецькому місті Мангейм український боксер-суперважковаговик Володимир Кличко, 32 роки, захистив чемпіонські титули за версіями IBF, IBO, WBO в поєдинку проти 36-річного американця Хасіма Рахмана.

Кличко-молодший підійшов до двобою із 51 перемогою в активі (45 — нокаутом) й трьома поразками. У Рахмана на прізвисько Скеля досі було 45 перемог (36 — нокаутом), шість програшів і три нічиї.

Двобій видався однобоким. Його головною інтригою після перших раундів залишалося питання: коли Володимир нокаутує суперника?

Українець упевнено зайняв центр рингу й почав влучно "пристрілюватися" лівим прямим ударом — джебом, випереджаючи випади Рахмана. "Війна джебів" закінчилася тим, що американець почав ховатися за блок і більше часу терпів удари, аніж намагався організувати атаки. Пасивна тактика Рахмана викликала невдоволення глядачів у залі. За кілька раундів американець присів і почав завдавати ударів у тулуб Кличка. Той відповідав зустрічним лівим боковим ударом і вчасно відходив на безпечну дистанцію, коли Рахман кидався на суперника зі своїм коронним ударом правою.

Рахман звівся на ноги на рахунок "8"

— Не бий одноударним нокаутом, спробуй нав"язати розмін на середній чи короткій дистанції, — кричав наставник американця Бадді Маꥳрт у перерві між раундами.

Натомість Рахман удався до тактики заборонених ударів. Кличко гасив його запал і клінчував — "зв"язував" руки суперника. А в шостому раунді несподівано вибухнув серією ударів збоку. Хасім опинився в нокдауні, але звівся на ноги на рахунок "8". Кличко проте не кинувся добивати суперника. Зробив це в наступному раунді: джебами відіпхнув Рахмана до канатів і почав бити. Американець не боронився, але стояв на ногах. Арбітр припинив бій і зафіксував перемогу Кличка технічним нокаутом.

— Мені з самого початку вдалося нейтралізувати суперника, — каже Володимир після поєдинку.

Наступний двобій Кличко-молодший може провести з офіційним претендентом на чемпіонський титул за версією IBF росіянином Олександром Повєткіним. Також цілком імовірний поєдинок проти англійця Девіда Хея або ж американця Кріса Арреоли. Останнього вважають одним із найперспективніших боксерів у суперважкому дивізіоні.

За перемогою Володимира Кличка в Мангеймі стежив і Леннокс Льюїс. У квітні 2001-го британець упав від удару Рахмана. Через два роки пішов із боксу — після перемоги над Віталієм Кличком.

— Мій час збігся із великими Тайсоном і Голіфілдом, а нині бракує нових імен, сильних і перспективних спортсменів, — заявив 43-річний Льюїс минулої суботи. — Тому скажу так: я напевне повернуся на ринг, лише щоби зустрітися з переможцем двобою Віталій Кличко — Володимир Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Кличко нокаутував Рахмана у сьомому раунді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі