середа, 09 квітня 2008 15:05

Кличко битиметься з Томпсоном

Чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі Володимир Кличко, 32 роки, захищатиме титул за версією WBO 12 липня. Цього дня він зустрінеться з американцем Тоні Томпсоном. Поєдинок пройде на території Німеччини.

Останній бій Володимир Кличко провів 23 лютого. Переміг за очками росіянина Султана Ібрагімова і завоював чемпіонські пояси за версією WBO та IBF. Експерти називають Володимира Кличка найкращим боксером сучасності у суперважкій вазі. "ГПУ" вирішила порівняти потенціал Кличка з великими спортсменами минулого:  Майком Тайсоном, Евандером Холіфілдом та Ленноксом Льюїсом.

Кількість виграних титульних поєдинків у Кличка практично така ж, як і у його теоретичних конкурентів. Володимир виграв 11 боїв (з 13), Холіфілд — 10 (з 18), Тайсон — 12 (з 16), Льюїс — 15 (18). Щоправда, усі свої титульні бої Кличко-молодший проводив, коли на кону стояв один пояс. Виняток — бій із Ібрагімовим. Конкуренти ж часто змагалися за кілька титулів. Слід наголосити: Кличко завоював два титули у неповні 32 роки. Той же Льюїс  уперше завоював три пояси, коли був на два роки старший від Володимира. Тайсон у 20 років став наймолодшим чемпіоном світу. Після трирічного безроздільного панування на рингу Майк програв захист титулу Джеймсу Дугласу. Потім опинився у в"язниці через звинувачення у спробі зґвалтування. Після цього повернутися на колишній рівень боксер не зумів.

Варто зауважити: Тайсон, Холіфілд та Льюїс виступали одночасно і могли проводити поєдинки між собою.

— У Кличка ж нині немає конкурентів, — каже "ГПУ" чемпіон Європи з боксу Леонід Шапошников, 57 років. — Тому судити про його потенціал важко.

Володимир Кличко став дев"ятим бійцем у суперважкій вазі.  Боксер володіє двома поясами чемпіона світу. До нього такими ж власниками були Майк Тайсон, Джеймс Дуглас, Евандер Холіфілд, Ріддік Боуї, Майкл Мурер, Джордж Формен, Хасім Рахман та Леннокс Льюїс. Цим Кличко-молодший поставив себе поряд із видатними чемпіонами.

Зараз ви читаєте новину «Кличко битиметься з Томпсоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі