вівторок, 15 вересня 2009 19:10

Катерина Бондаренко зупинилася в чвертьфіналі

Автор: фото: REUTERS
  Бельгійка Кім Клійстерс виграла жіночий турнір чемпіонату США. Вона два роки не виступала через народження дитини і отримала спеціальне запрошення на турнір
Бельгійка Кім Клійстерс виграла жіночий турнір чемпіонату США. Вона два роки не виступала через народження дитини і отримала спеціальне запрошення на турнір

42-й відкритий чемпіонат США з тенісу (US Open) завершився на кортах "Флешінг Мідовз" у Нью-Йорку. 256 спортсменів розіграли призовий фонд у $21,6 млн. Уперше на змаганнях такого рівня Україна не залишилася осторонь.

Українські спортсмени Вікторія Кутузова, Марія Коритцева, Ольга Савчук опинилися за бортом уже на старті. Найсильніша тенісистка Олена Бондаренко вилетіла в другому колі.

Єдиною, на кого можна було розраховувати після другого кола, була молодша сестра Бондаренко — Катерина. 23-річну уродженку Кривого Рогу ще з юнацьких турнірів вважали однією з найперспективніших тенісисток світу. 2004 року вона перша з українок виграла юнацький Вімблдон. У вирішальному матчі обіграла колишню першу ракетку світу сербку Ану Іванович.

У першому колі цьогорічного US Open Бондаренко-молодша знову перемогла Іванович. Цей успіх додав упевненості Катерині, яка на одному диханні пройшла Шенай Перрі та Анастасію Родіонову. У четвертому колі вона не віддала жодного гейму кривдниці своєї сестри Гізелі Дулко з Аргентини — 0:6, 0:6.

Тільки у чвертьфіналі, рекордній для українок стадії турнірів Великого шолома, Бондаренко програла. 19-річна бельгійка Яніна Вікмаєр нав"язала Катерині свою гру: потужні подачі, активні розіграші, постійні атаки та тиск. Українка не була готова до такого наступу, під час матчу не було помітно, завдяки чому вона зможе перемогти, — 5:7, 4:6.

Після гри Наталія Бондаренко, мати і тренер Катерини, сказала, що за рахунку 4:2 на користь її дочки у тої стався спазм. Оскільки весь турнір спортсменка грала з травмованою ногою, підсумковий рахунок був закономірний.

Після такого успіху Катерина стала першою ракеткою України. Вона піднялася в світовому рейтингу на 20 позицій — із 54-го на 34-те місце. Олена Бондаренко опустилася на 36-ту сходинку.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Бондаренко зупинилася в чвертьфіналі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі