понеділок, 08 жовтня 2007 15:54

Катерина Бондаренко не впоралася з емоціями

У німецькому Штутгарті закінчився жіночий тенісний турнір. Його переможницею стала перша ракетка світу Жюстін Енен, 25 років, із Бельгії. У фіналі вона перемогла француженку Таню Головін — 2:6, 6:2, 6:1. Окрім $650 тис. Енен, яка раніше двічі поступалася у фінальних матчах, отримала новий автомобіль "Порше Турбо". Це 37-й титул лідерки жіночого тенісу за її кар"єру.

Найуспішніше серед українок виступила 21-річна Катерина Бондаренко. На той момент 46-та ракетка світу в 1/8 фіналу в трьох сетах перемогла п"яту сіяну — сербку Ану Іванович. Однак у півфіналі поступилася у двох сетах Головін, яка посідає 19-те місце в рейтингу.

— У перемозі Каті над Іванович немає нічого дивного, — каже мати і тренер Катерини Бондаренко Наталя. — Вони уже зустрічалися у фіналі юніорського Вімблдону-2004. Катя тоді перемогла.

Поразку Бондаренко від Головін "ГПУ" пояснив тенісний тренер Олександр Долгополов.

— Усе дуже просто, — говорить він. — Після несподіваної перемоги над більш рейтинговою суперницею Катя не змогла впоратися з емоціями і "прив"язати" себе до наступного матчу, Бондаренко ще жила попереднім. Навіть сильні тенісисти з цим стикаються. Але їх потенціал дозволяє витягувати кілька важких матчів за тиждень.

У рейтингу Катерина Бондаренко після турніру в Штутгарті перемістилася з 46-ї на 42-гу позицію. Юлія Вакуленко нині 38-ма (була 41-ю), а Олена Бондаренко залишилася на 25-му місці.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Бондаренко не впоралася з емоціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі