неділя, 10 червня 2007 14:19

"Карпатам" відмовили в Лозанні

Спортивний арбітражний суд відхилив апеляцію львівських "Карпат" на технічну поразку, яку присудили галичанам у домашньому матчі 18-го туру проти харківського "Металіста". Суд засідав у четвер у швейцарській Лозанні, вердикт виніс наступного дня. У факсі, який надійшов на адресу львівського клубу, аргументації рішення не було.

— Ми мусимо підкоритися рішенню суду, — каже "ГПУ" генеральний директор "Карпат" Олександр Єфремов, 59 років. — Подобається воно нам чи ні — це інше питання. Звичайно, ми не задоволені, але вже немає більше куди апелювати. Ми сподіваємося, що після цього суду в Україні більше не буде переносів матчів. Хіба якщо стихія чи мор. А коли буде, то ми тоді подаватимемо ще один позов до Лозанни.

Матч "Карпати"—"Металіст" мав відбутися 18 березня. За кілька днів до цього 12 гравців львівського клубу підхопили грип. Львів"яни звернулися до Професійної футбольної ліги, яка дала дозвіл на перенесення поєдинку. Із цим не погодився власник "Металіста" Олександр Ярославський і звернувся до Контрольно-дисциплінарного комітету національної федерації футболу (КДК ФФУ). Він присудив "Карпатам "технічну поразку. Апеляційний комітет ФФУ підтвердив вердикт КДК. Наприкінці березня львів"яни перерахували 600 швейцарських франків і подали скаргу до Міжнародного арбітражного спортивного суду.

Він уже розглядав справи українських спортсменів: торік у Лозанні "Шахтар" зобов"язали виплатити "Борисфену" $250 тис. за перехід захисника Олега Карамушки. Гірники хотіли забрати його як вільного агента. Виграв свою справу і хокеїст збірної України Олександр Побєдоносцев. На чемпіонаті світу-2005 у його крові виявили заборонений препарат — нандролон. Він потрапив у організм хокеїста випадково: під час одного з матчів Побєдоносцев зазнав травми і був госпіталізований. Лікарі ввели заборонені препарати, не врахувавши, що перед ними професійний спортсмен.

Зараз ви читаєте новину «"Карпатам" відмовили в Лозанні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі