вівторок, 12 жовтня 2010 07:41

Калитвинцев використав шість замін

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Андрій Шевченко (ліворуч) приймає вітання від президента Федерації футболу України Григорія Суркіса
Андрій Шевченко (ліворуч) приймає вітання від президента Федерації футболу України Григорія Суркіса

У п'ятницю національна збірна України з футболу зіграла внічию з Канадою — 2:2. "Кленові листки" — на 88-му місці у світі, Україна — на 26-му. У першому таймі нападник Сімеон Джексон та півзахисник Атіба Хатчінсон забили по м'ячу. Підопічні Юрія Калитвинцева відігралися після перерви. Голами відзначилися нападник Артем Мілевський та опорний півзахисник Анатолій Тимощук. Цей м'яч став другим за збірну для гравця "Баварії".

Товариський матч пройшов у Києві на 16-тисячному стадіоні "Динамо" ім. Валерія Лобановського. За годину до гри можна купити квиток практично у будь-який сектор за 50–200 грн. Спекулянти продають пропуски на арену за 5–15 грн. Арена заповнена на 10 тис. місць.

— Заплатив за квиток 80 гривень. Думаю, виграємо — 2:1, — каже 22-річний Володимир Малишевський. — З Канадою ми ще не грали. Мені цікаво подивитися такий матч. У принципі на свою збірну потрібно ходити не залежно від імені суперника.

Володимир бере автограф у Калитвинцева. Кличе Олександра Алієва та Євгена Хачеріді, але ті не підходять.

— Хочу взяти підписи в лідерів нашої збірної — друзі з Естонії та Росії попросили. Прикро, що після матчу наші футболісти не підходять до трибун. Все-таки квитки недешеві, вболівальникам треба дякувати за підтримку.

Канадець 41-річний Скотт живе в Україні другий рік. Прийшов на стадіон у великому червоному капелюсі з білим кленовим листком.

— Я викладаю у британській школі. У нас вчиться син Сергія Реброва — Дмитро, — Скотт показує зображення на фотоапараті, де він стоїть поряд з тренером збірної. — Сьогодні вперше побачу гру канадців наживо. Якщо програємо з різницею у два м'ячі, то це буде гарний результат. Якби грали хокейні збірні, наші хлопці накидали б не один десяток шайб. Футбол у Канаді не дуже популярний. Мені подобається жити у Києві. У вас дешеве пиво. До того чотири роки був у Пекіні.

На одній з трибун висить плакат "Шева — про100 кращий". Матч з Канадою 100-й для Андрія Шевченка. Команди виходять на поле. Григорій Суркіс, президент Федерації футболу України, зачитує привітання від президента УЄФА Мішеля Платіні, дарує рекордсменові великий букет червоних троянд і футболку збірної України у рамі за склом.

Дипломи друзів Євро-2012 отримують колишній наставник "жовто-синіх" Леонід Буряк і голкіпер "Динамо" Олександр Шовковський. Доки триває офіційна частина, футболісти розминаються, потім вибивають на трибуни м'ячі з символікою майбутнього Євро.

Місце у воротах збірної України займає Андрій П'ятов. За словами Калитвинцева, голкіпер виграв це право в Диканя у грі "Камінь-ножиці-папір". На 12-й хв. нападник англійського "Норвіча" Джексон забиває перший гол у матчі. П'ятов послизнувся і не зміг виручити команду. Через 17 хв. наші пропускають знову.

На другий тайм в українців виходять п'ятеро нових гравців — Гусєв, Алієв, Олійник, Тимощук та Мілевський. Двоє останніх забивають по м'ячу. Після другого голу Алієв махає кутовим прапорцем перед вболівальниками. В останні хвилини матчу трибуни запускають хвилю, скандують "Україна".

Калитвинцев міняє Шевченка на 90-й хв. Стадіон проводжає капітана стоячи.

— Ювілеєм буде мій останній матч. Я постараюся зіграти ще 110 і 120 поєдинків за збірну, — каже він після гри.

Учора ввечері в англійському містечку Дербі наші грали проти Бразилії. Шевченко на поле не вийшов через ушкодження. Капітаном команди був Тимощук. Для нього це був 100-й поєдинок за збірну України.

Товариський матч

Україна–Канада — 2:2 (0:2)


Україна: П'ятов, Кучер, Мандзюк, Федецький, Романчук, Ротань (Алієв, 46), Гай (Гусєв, 46), Кулаков (Тимощук, 46), Шевченко (Худоб'як, 90), Воронін (Олійник, 46), Селезньов (Мілевський, 46).

Тренер: Юрій Калитвинцев
Голи: Мілевский (59), Тимощук (80) — Джексон (12), Хатчінсон (29)

Зараз ви читаєте новину «Калитвинцев використав шість замін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі