вівторок, 18 грудня 2007 17:49

Кака визнали найкращим футболістом світу

Форвард італійського "Мілана" бразилець Рікардо Кака, 25 років, визнаний найкращим футболістом року за версією Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

В опитуванні взяли участь тренери та капітани національних збірних 159 країн. Кака набрав 1047 очок. Другим став нападник іспанської "Барселони" та збірної Аргентини Ліонель Мессі, 20 років. У нього — 504 пункти. Замкнув трійку півзахисник англійського "Манчестера Юнайтед" та збірної Португалії Кріштіану Роналду, 22 роки, — 426 очок. Колишній наставник збірної України Олег Блохін голосував так: Кака, Террі, Рональдінью. Андрій Шевченко сформував свою трійку: Кака, Буффон, Кріштіану Роналду.

— Кака — найяскравіший гравець "Мілана", який цього сезону виграв усі міжнародні титули, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Коньков, 58 років. — Його проблема буде в тому, щоб утримати високий ігровий рівень. Простіше кажучи — зберегти швидкість. Саме завдяки ній, бразилець вирізняється з-поміж інших, і зупинити його можна лише в умовах щільної опіки. Тому не впевнений, що Кака зміг би проявити себе в умовах англійської прем"єр-ліги, а італійсько-іспанський футбол йому цілком підходить. Ще один "мінус" Кака — інколи він занадто захоплюється індивідуальною грою і не розстається з м"ячем у ситуації, коли краще було би зіграти на партнера.

Запитую, чи можна порівняти нинішнього лауреата з зірками минулого — Пеле, Платіні, Марадоною, Зіданом.

— Кожному — свій час. Можна порівняти Кака з Марадоною. Обидва володіють дриблінгом. Платіні, Зідан — більше проявляли себе як диспетчери.

На церемонії нагородження в Цюріху вийшов казус. Кріштіану Роналду вирішив, що друге місце в опитуванні посів він і забрав собі "срібний" м"яч. Ведучому довелося просити гравця віддати трофей Мессі.

— Друга позиція Мессі — несподіванка, — погоджується Коньков. — Той випадок, коли команда нічого не виграла в сезоні, проте як індивідуальність Мессі запам"ятався. Достатньо згадати його три м"ячі у ворота "Реала". Мессі поступово підводять до того, що він у найближчому майбутньому може стати кращим. Узагалі молодість нинішніх лауреатів, на відміну від торішніх, — свідчення того, що на Кубку світу-2010 будуть нові герої.

Зараз ви читаєте новину «Кака визнали найкращим футболістом світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі