середа, 19 грудня 2007 15:15

Каха Каладзе хоче відкрити банк

  Каха Каладзе має в центрі Мілана власний ресторан
Каха Каладзе має в центрі Мілана власний ресторан

Захисник італійського "Мілана" та збірної Грузії Каха Каладзе, 29 років, планує відкрити власний банк у Тбілісі. Майже місяць тому футболіст подав заявку на отримання відповідної ліцензії. Її затвердив Центральний банк Грузії. Каладзе уже має власний бізнес — він володіє рестораном у центрі Мілана.

Схожий проект започаткували футболіст київського "Арсеналу" хорват Івиця Пирич та його співвітчизник із донецького "Шахтаря" Даріо Срна. Понад рік тому вони відкрили в Києві ресторан "Спорт-Крепс".

Чотириразова олімпійська чемпіонка Яна Клочкова кілька років тому стала акціонером ливарно-механічного заводу в місті Дубно Рівненської обл.

— Знайомий запропонував укласти гроші, — розповідає Клочкова. — Але потім з"ясувалося, що власники заводу вирішили використати моє ім"я. Продала акції, й розійшлися мирно.

Успішними бізнесменами стали футболісти київського "Динамо" 1980-х. Ігор Бєланов торгує металом. Віктор Чанов став генеральним директором фірми, що займається іноземними інвестиціями в будівництво, торгівлю.

Василь Рац живе в Будапешті, заснував фірму "Рац та сини", що працює на ринку хімічної промисловості.

Найкращий футболіст України середини 1990-х Віктор Леоненко з дружиною створили будівельну фірму, що зводить котеджі.

— Нині в нашому футболі нецікаво працювати, — каже Леоненко "ГПУ". — Рівень не той. Тому й пішов у будівництво — щоб ні від кого не залежати.

Найкращий бомбардир футбольного Кубка світу-1994 Олег Саленко вкладає гроші в нерухомість. У центрі Києва він тримає оздоровчий комплекс. Власником ще одного такого закладу є колишній капітан "Динамо" Олександр Головко. Олімпійська чемпіонка Катерина Серебрянська має кілька комплексів відпочинку в Криму.

Андрій Шевченко відкрив у столиці торговий дім "Армані" всесвітньо відомого дизайнера одягу. Через зайнятість футболіста справами керує його сестра Олена.

Зараз ви читаєте новину «Каха Каладзе хоче відкрити банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі