понеділок, 19 листопада 2007 15:58

Ізраїль допоміг Англії

Після суботніх матчів кваліфікації до Євро-2008 стали відомі учасники фінального турніру. У ньому зіграють Австрія, Швейцарія, Польща, Італія, Франція, Греція, Чехія, Німеччина, Хорватія, Іспанія, Румунія та Нідерланди. Нерозіграними залишилися чотири путівки. Найкращі шанси на їх здобуття мають Португалія, Туреччина, Англія та Швеція.

Англія, родоначальниця футболу, не потрапила на Кубок світу-1994 і упродовж останнього місяця була дуже близькою до того, щоб "пролетіти" повз Євро-2008. Програвши в Москві росіянам 1:2, команда Стіва Макларена опинилася залежною від результату матчу Ізраїль — Росія. Якби росіяни перемогли, саме вони поїхали б на Євро, але команда ґуса Хіддінка поступилася — 1:2.

— Поразку Росії сприйняв як особисту трагедію, — стверджує "ГПУ" колишній тренер ФК "Москва" Леонід Слуцький, 36 років. — Дивився матч очима уболівальника, тому ґрунтовний аналіз важко провести. Ясно, що нашим не вистачало руху, що припустилися грубих помилок в обороні. Але футбол ірраціональна штука: якби Сичов реалізував вихід сам на сам на 90-й хвилині, коли Ізраїль врятувала штанга, ми сприймали б ситуацію по-іншому.

Головний тренер росіян голландець Ґус Хіддінк, 61 рік, поскаржився на відсутність досвіду команди.

— На 61-й хвилині ми зрівняли рахунок. Потім підопічним забракло терпіння. Було дуже багато довгих передач повітрям. Із ними суперник, у якого переважають гравці захисного плану, легко впорався. Тому слід було діяти діагонально, через фланги. Коли це вдавалося, виникала гострота.

У ґлазґо Італія обіграла Шотландію — 2:1. Матч відзначився грубими помилками іспанської бригади арбітрів на чолі з Мехуто Гонсалесом. На 2-й хвилині гри італійці зусиллями Тоні відкрили рахунок. На 30-й Ді Натале його подвоїв, але судді зафіксували неіснуючий офсайд.

На початку другого тайму господарі вирівняли становище і зберігали незначні шанси на вихід. Але на 91-й хвилині арбітр "висмоктав" штрафний у бік Шотландії. Після навісу Пірло Пануччі забив м"яч, який зробив матчі останнього туру формальністю.

Головний тренер збірної Франції Раймон Доменек, дізнавшись результат у ґлазґо, заявив про свою причетність до перемоги Італії.

— Я назвав їх фахівцями з нічиїх, і це завело команду Донадоні.

Півзахисник італійців Дженнаро

Ґаттузо парирував:

— Шкода, що наша перемога вивела на Євро ще й французів. Та якщо ми зустрінемося влітку, навчимо Доменека хороших манер.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль допоміг Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі