четвер, 12 серпня 2010 04:58

Із Ходжсоном "Ліверпуль" боротиметься за чемпіонство

Автор: фото з сайта turnir.com.ua
  Сергій Ребров уболіває за ”Челсі”
Сергій Ребров уболіває за ”Челсі”

14 серпня стартує чемпіонат Англії. Останнім часом тамтешня прем"єр-ліга дещо здала позиції — до півфінальної стадії Ліги чемпіонів 2009/10 не дійшов жоден англійський клуб. А провідні, "Манчестер Юнайтед" і "Ліверпуль", мають фінансові борги. У неділю власником "Ліверпуля" може стати китайський бізнесмен Кенні Хуан, готовий погасити дефіцит бюджету клубу — 237 млн фунтів.

Про топ-клуби Англії говоримо із Сергієм Ребровим, 36 років,  колишнім форвардом лондонських клубів "Тоттенхем" і "Вест Хем".


"Челсі"

Я уболіваю за цей клуб. Мій 10-річний син Дмитро також. Улітку "Челсі" втратив чотирьох гравців — захисника Жуліано Беллетті, півзахисників Джо Коула, Міхаеля Баллака та Деку. Але я не вважаю, що команда стане грати слабше. По-перше, відновився ключовий опорник Майкл Есьєн, який вартий кількох своїх колег за амплуа. По-друге, футболісти, що залишили клуб, не відігравали у ньому великої ролі — того самого Джо Коула може замінити Йоссі Бенаюн. Він прийшов з "Ліверпуля". Просто манера гри команди дещо зміниться. "Челсі" Карло Анчелотті мені взагалі подобається — бачив кілька їх матчів наживо. Команда діє розгонисто, активно використовує фланги і намагається не дати суперникові вільного простору. Залежність у нападі від Дроґба? Не бачу. Анелька цілком може стати центрфордом, а на підході дуже перспективний Даніель Старрідж. Хоча я персональний прихильник Дроґба і хочу, щоб він став найкращим бомбрадиром чемпіонату.

Клуб Карло Анчелотті — не головний фаворит сезону. В Англії не може бути цілковитого домінування однієї команди. Тож "Челсі" — один із претендентів на титул.


"Манчестер Юнайтед"

Матч за Cуперкубок країни ("МЮ" переміг "Челсі" — 3:1) підтвердив боєздатність команди Алекса Ферґюсона. Рік тому вона втратила Криштіану Роналду, цього літа не було гучних трансферів — не прийшов Франк Рібері і невідомо, чи опиниться на "Олд Траффорд" Месут Озіл. Але доки на тренерській лаві Алекс Ферґюсон, повз "МЮ" ніколи не пройде титул.

Можливо, команда відчуватиме проблеми в центрі оборони — Ріо Фердінанд занадто травматичний. Може, не вистачає гідного напарника Даррену Флетчеру у середині поля. Бо Пол Скоулз у 36 років не витягне весь сезон. Зате "МЮ" має надпотужні фланги. А прихід мексиканця Хав"єра Ернандеса посилить атакувальну ланку команди. Усе-таки на одному Руні не виїдеш, а Бербатов поки що не переконує.


"Арсенал"

Не дуже вірю у чемпіонські перспективи команди. Калібр теперішніх гравців поступається тим, які грали за "канонірів" наприкінці 1990-х та початку 2000-х. Добре, що залишився Сеск Фабреґас, що додає Александер Сонґ — середина поля досить монолітна. Але що робити з центром захисту, який втратив Вільяма Ґалласа та Сола Кемпбелле. Ставка на бельгійця Томаса Вермалена і француза Лорана Косьєлни — ненадійна. Як наслідок — п"ять пропущених голів у товариському поєдинку проти польської "Легії". Зате тренер Арсен Венґер влучив із запрошенням марокканця Маруана Шамаха. У передсезонних поєдинках він довів свої здібності бомбардира.


"Ліверпуль"

Головний "козир" — новий тренер. Рой Ходжсон чудово знає англійський футбол. Проблемою може стати імовірний перехід Хав"єра Маскерано до "Інтера" і форма Фернандо Торреса — іспанський нападаючий останнім часом більше лікується, ніж грає. Але через фактор Ходжсона поставлю на те, що "Ліверпуль" боротиметься за чемпіонство.


Інші клуби

"Манчестер Сіті" накупив купу "зірок", має необмежений фінансовий ресурс, але це не гарантує створення потужної команди. Якщо зачепляться за четверте місце, буде добре. Непогано може виступити "Тоттенхем", а перспективи "Астон Вілли" після відходу тренера Мартіна О"Ніла та можливої втрати Джеймса Мілнера видаються мені туманними.

Зараз ви читаєте новину «Із Ходжсоном "Ліверпуль" боротиметься за чемпіонство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі