понеділок, 30 липня 2007 15:52

Ірак виграв Кубок Азії

Збірна Іраку вперше в своїй історії виграла Кубок Азії з футболу — найпрестижніший турнір цієї частини світу. У столиці Індонезії Джакарті іракці переграли збірну Саудівської Аравії з рахунком 1:0. Єдиний гол на рахунку капітана переможців Юніса Махмуда.

Саудівська Аравія могла стати першою командою, яка чотири рази перемагала на цьому турнірі.

Збірну Іраку до тріумфу привів 54-річний бразильський фахівець Йорван Вієйра. Він прийняв команду за два місяці до початку змагань, а тепер, із закінченням турніру, залишить її.

Після фінального свистка тисячі іракців вийшли на вулиці і майдани. Вони танцювали, плакали від щастя та стріляли в повітря з автоматів Калашникова. Через необачне поводження зі зброєю загинуло чотири особи, 17 — отримали поранення.

Кожний вдалий матч збірної Іраку супроводжувався смертями. Після виходу команди в півфінал кубка під час святкувань було вбито трьох людей. П"ятдесят уболівальників загинуло 25 липня, коли іракці вийшли в фінал турніру.

Зараз ви читаєте новину «Ірак виграв Кубок Азії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі