вівторок, 27 травня 2008 15:27

"Інтеру" допомогла довга лава запасних

Чемпіонат Італії втретє поспіль і 16 раз у своїй історії виграв міланський "Інтер". 2006-го команда стала найсильнішою через позбавлення титулу "Ювентуса". Попереднього сезону "Інтер" тріумфував за відсутності "Юве" у вищій лізі та очковий штраф земляків із "Мілана". Нинішнє "скудетто" — нашивка на футболках чемпіона Італії — об"єктивне свідчення того, що нині "Інтеру" рівних в Італії немає.

— Нічого дивного: власник клубу Массімо Моратті робить у команду величезні фінансові вливання, — каже колишній гравець італійської "Фіорентини" Андрій Канчельскіс, 38 років. — "Інтер", за винятком Ібрагімовича, немає у складі суперзірок. Таких як Кака у "Мілані" чи Буффон в "Ювентусі".

Зате довга лава запасних дозволила міланському клубу найстабільніше пройти сезон. Спад був тільки на початку весни, коли команда вилетіла з Ліги чемпіонів, накопичилися втома і травми. Але осіннього запасу було достатньо для першого місця.

Другою фінішувала "Рома", яка в суботу перемогла "Інтер" у фінальному матчі Кубка Італії.

— Комбінаційна гра у римлян поставлена чи не найкраще в Італії. Але команда недостатньо укомплектована, щоб і за перше місце боротися, і в Лізі чемпіонів виступати, — продовжує Канчельскіс.

"Ювентус", 27-разовий чемпіон країни, торік повернувся з першої ліги й одразу посів третє місце, здобувши путівку до кваліфікаційного турніру Ліги чемпіонів.

— Для нинішнього "Ювентуса" це безумовний успіх. Команда найбільше постраждала від корупційного скандалу, її залишила група провідних виконавців. Але певний кістяк залишився і завдяки йому, а також неучасті в єврокубках, туринці стали третіми.

Головним невдахою європейського сезону став "Мілан". Колишня команда Андрія Шевченка не потрапила до Ліги чемпіонів 2008/09.

— "Мілану" давно треба було освіжити віковий склад. Торік команда стала найкращою в Європі, але свій ресурс у такому вигляді вичерпала. "Фіорентина", яка стала четвертою і гратиме у кваліфікації Ліги чемпіонів, була більш мотивованою, ніж "Мілан" і посіла законне місце, — пояснює Канчельскіс.

Вищу лігу чемпіонату Італії залишають "Парма", якій не зміг допомогти колишній гравець "Шахтаря" Крістіано Лукареллі, "Емполі" та "Ліворно". Турнір першої ліги виграв веронський "К"єво". Із ним автоматично підвищиться в класі, найімовірніше, "Болонья".

"Лечче", "Альбінолеффе", "Брешія" та "Піза" розіграють між собою останню путівку до вищої ліги у плей-офф.

Зараз ви читаєте новину «"Інтеру" допомогла довга лава запасних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі