Ексклюзиви
понеділок, 12 січня 2009 17:48

Ігнатьєв підтягуватиме молодих "динамівців"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Новий тренер київського ”Динамо” Борис Ігнатьєв готується до недільного тренування. Він працюватиме з молодими футболістами клубу
Новий тренер київського ”Динамо” Борис Ігнатьєв готується до недільного тренування. Він працюватиме з молодими футболістами клубу

"Я прийшов до київського "Динамо" через дві причини. По-перше, не міг відмовити своєму другу Юрієві Сьоміну. По-друге, хочу допомогти клубу, в якому працював Лобановський. Вважаю Валерія Васильовича своїм учителем", — каже Борис Ігнатьєв, 67 років. Колишній головний тренер збірної Росії відтепер працюватиме асистентом наставника "Динамо" Юрія Сьоміна. У суботу Ігнатьєв прилетів до Києва, а вчора мав поставити підпис під півторарічним контрактом.

— Я готовий до того, що втрачу роботу в "Динамо", — говорить "ГПУ" Борис Петрович. — У футболі рано чи пізно тебе звільняють. Питання тільки в тому, коли це станеться. Навіть Валерія Газзаєва з московського ЦСКА попросили. Хоча клуб демонстрував прекрасну гру, посів друге місце і здобув путівку до групового турніру Ліги чемпіонів-2009/10.

Функції Ігнатьєва в "Динамо" пояснив Юрій Сьомін.

— Борис Петрович славиться умінням розкривати молоді таланти. У нас чимало талановитих футболістів — Зозуля, Ярмоленко, Морозюк, хлопці з "Динамо"-2. Борис Петрович попрацює з ними індивідуально у плані вдосконалення технічної майстерності.

"Динамо" нині веде підготовчу роботу на клубній базі в Кончі-Заспі. Так триватиме до 16 січня, коли віце-чемпіони України вирушать на перший збір до іспанської Марбельї — до Ізраїлю вирішили не летіти й через скасування Кубка першого каналу, і внаслідок війни в цій країні.

29 січня динамівці повернуться з Іспанії до Києва, устигнувши зіграти три контрольні поєдинки. 18 — проти "Унтерхахінгу" — клубу третього німецького дивізіону, 22 — з норвезьким "Вікінгом", 26 — проти польської "Легії".

3 лютого підопічні Юрія Сьоміна знову летять до Марбельї. Під час другого іспанського збору передбачені три спаринги — 6 (суперник — казанський "Рубін"), 10 лютого (опонент уточнюється) та 14 (із московським "Динамо"). Потім кияни повертаються додому — 18 чи 19 лютого на динамівців чекає перший матч 1/16 фіналу Кубка УЄФА проти іспанської "Валенсії", який відбудеться в Києві.

Узимку "Динамо" не робило придбань. Двоє новачків команди — півзахисник полтавської "Ворскли" Костянтин Кравченко, 25 років, та нападаючий мелітопольського "Олкому" Костянтин Дудченко, 22 роки, уклали угоди зі столичним клубом кілька місяців тому, а в суботу приєдналися до нових партнерів.

— Обрав N14, тому що під ним грав у "Ворсклі", — розповідає Кравченко. — Учинив так тому, що під ним грав легендарний голландець Кройфф. А так не скажу, що все життя мріяв виступати за "Динамо" — я ж із Донецька родом, симпатизував "Шахтареві".

Кравченко фотографується з динамівською футболкою, просить пресу відпустити його, бо поспішає на тренування. Йде на вихід, залишає на столі футболку.

— Ти що? — зупиняє півзахисника Сьомін. — Одягай футболку одразу і не знімай її! Ну дає, — хитає головою.

На перегляді в "Динамо" перебуває сербський захисник 22-річний Томислав Пайович з клубу "Чукарічки". У неділю прибув на базу бразильський півзахисник Діоґо Ринкон, який має кілька кілограмів зайвої ваги.

— Побачимо, у яких кондиціях цей футболіст, і тоді прийматимемо рішення, чи залишати його в команді, — каже Сьомін.

Форвард Клебер та захисник Родріґо останній рік провели в оренді у бразильських клубах "Палмейрас" та "Сан Паулу". Можливо, вони викуплять контракти у гравців, а поки що ні Клебер, ні Родріґо з "Динамо" не готуються.

Подейкують, що київський клуб цікавиться двома захисниками з аргентинського "Бока Хуніорс" — 24-річним Хесусом Датоло, який може зіграти ліворуч у захисті та півзахисті, та 21-річним форвардом Лукасом Вінтрі. Сьомін цього інтересу не підтверджує.

— Побачимо, — ухильно каже. — Абикого не братимемо. Є клуби, де заробляють, але не грають. У "Динамо" щоб заробляти, треба грати.

Залишить "Динамо" грузинський легіонер Малхаз Асатіані, взятий в оренду в московського "Локомотиву". Кияни відмовилися від гравця через його високу зарплатню.

Зараз ви читаєте новину «Ігнатьєв підтягуватиме молодих "динамівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути