четвер, 16 жовтня 2008 17:51

"Хочу, щоб четвертий титул до сім"ї приніс Володя"

Автор: фото: reuters/Tobias Schwarz
  Віталій Кличко у поєдинку проти нігерійця Самуеля Пітера минулої суботи у Берліні набив стільки синців на руках, що не міг узяти ручку для роздачі автографів
Віталій Кличко у поєдинку проти нігерійця Самуеля Пітера минулої суботи у Берліні набив стільки синців на руках, що не міг узяти ручку для роздачі автографів

Минулої суботи український боксер Віталій Кличко, 37 років, уперше вийшов на ринг після чотирирічної перерви. На 14-тисячній "О2 Арені" у Берліні Кличко технічним нокаутом переміг нігерійця Самуеля Пітера, 28 років, і став чемпіоном світу за версією WBC. Після поєдинку Віталій відповів на запитання журналістів.

— Дуже задоволений, що бій склався так, як планував, — починає розмову Кличко. — Прийняти рішення щодо повернення на ринг було нелегко. Ризикував. Образно кажучи, узяв квиток в один кінець. Що з того вийшло б — невідомо. Якби програв, навряд чи здобув би право на реванш. Та й прислів"я є у боксі: ти настільки хороший, наскільки хороший твій останній бій.

Що скажете про Самуеля Пітера?

— Удар у нього дуже сильний. Я відчував: якщо бодай раз потраплю під нігерійця, то поєдинок може закінчитися. Тому не дав шансів Пітеру мене атакувати. Бачите, на моєму обличчі практично немає слідів бою (лише руки боксера були настільки синіми та розпухлими, що йому було важко взяти ручку для роздачі автографів. — "ГПУ"). Тобто провів поєдинок грамотно.

Чому ви з самого початку бою так низько тримали руки?

— Це мій стиль. Ніколи не був класичним боксером. Хто сказав, що руки обов"язково треба тримати високо? Головне — успішно захищатися і потужно атакувати.

Кілька разів ви були близьким до того, щоб нокаутувати Пітера. Після ваших ударів суперник похитнувся, але ви стримувалися від вирішального удару. Чому?

— Головне — бити в потрібний момент, а не по захисту. Бачив, що Пітер пропускає, і чекав моменту для вирішального удару.

Розчаровані, що нігерієць після восьмого раунду відмовився продовжувати бій?

— Так, бо не було останнього штриха в поєдинку. Думаю, якби бій продовжився, за один-два раунди Пітер був би в горизонтальному положенні.

Головне — бити в потрібний момент

Ви повернулися в бокс. А політика (Віталій Кличко — депутат Київради. — "ГПУ")?

— Я з політики не пішов. Фракція відпустила мене на кілька тижнів, щоб підготуватися і вдало виступити.

Тепер у вас із братом три пояси на двох. Ви — чемпіон WBC, Володимир володіє титулами WBO та IBF.

— Пояс WBA — у росіянина Валуєва. Хочу, аби з ним зустрівся брат і приніс у сім"ю четвертий титул.

Самі ще на ринг вийдете?

— (Сміється). Я щойно вийшов із нього.

Подейкують, що Кличко-старший кращий за брата щодо фізичної підготовки, але поступається Володимирові в техніці.

— Раніше і сам так думав, — каже "ГПУ" боксерський експерт Володимир Гендлін, 71 рік.

— Але давайте згадаємо бій Володі з Пітером. Кличко тричі опинявся на підлозі, але вставав. Хто скаже, що у нього слабка психологія? Віталій із технічної точки зору протистояв Пітеру досконало. Так що це неоднозначне твердження.

Зараз ви читаєте новину «"Хочу, щоб четвертий титул до сім"ї приніс Володя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі