середа, 25 червня 2008 18:07

Хіддінк вважає Іспанію фаворитом

26 червня у другому півфінальному матчі чемпіонату Європи-2008 зіграють збірні Іспанії та Росії. Це буде третя зустріч суперників на континентальних першостях. До цього команди зустрічалися в рамках групового етапу: 2004 року Іспанія перемогла — 1:0. А на нинішньому турнірі піренейці виграли переконливіше — 4:1.

Колишній головний тренер німецької "Баварії" Оттмар Хітцфельд передрікає російській збірній участь у фінальному матчі. Наставник російської команди Ґус Хіддінк натомість вважає фаворитом протистояння Іспанію.

— Іспанія любить комбінувати і віддає перевагу передачам в один доторк, — каже голландський фахівець. — До того ж має сильних форвардів. У групі Іспанія набрала максимальну кількість очок. Вони фаворити.

Лідер російської збірної Андрій Аршавін не грав проти Іспанії на груповому етапі через дискваліфікацію.

— Через появу Аршавіна суперник звичної тактики не змінюватиме, — переконаний Хіддінк. — Просто щільніше намагатиметься діяти в обороні.

Самі іспанці теж висловлюються обережно.

— Якщо ми станемо відштовхуватися від результату попереднього матчу проти Росії, можна вважати, що по ходу матчу програватимемо — 0:1, — зауважує півзахисник Сеск Фабреґас. — Росія істотно додала за два тижні, коли ми стартували на турнірі.

Кореспондент "ГПУ" зателефонував колишньому гравцеві збірної Росії та іспанської "Сельти" Олександрові Мостовому, 39 років.

— Хіддінк — хитрий лис, тому його словам про фаворитизм Іспанії довіряти не варто, — говорить Мостовой. — По-перше, у півфіналі може все трапитися. Греція чотири роки тому це довела. По-друге, слова Хіддінка — психологічний хід. Нідерланди він теж називав фаворитом, а у грі просто розібрав на частини. По-третє, Іспанія фаворит тільки у кваліфікаційних раундах та на групових етапах фінальної частини. У плей-офф виглядає непереконливо. Матч з Італією показав: Іспанія не ризикуватиме, не йтиме вперед, а вичікуватиме свого шансу. Тим більше, Росія підготовлена фізично так, що Іспанії можуть боком вилізти 120 хвилин та серія пенальті в матчі проти Італії (ключовий опорний півзахисник збірної Іспанії Марком Сенна уже заявив, що через утому може не зіграти в сьогоднішньому поєдинку. — "ГПУ").

Через появу Аршавіна суперник звичної тактики не змінюватиме

Запитую, наскільки відчутною стане для Росії втрата центрального захисника Колодіна та правого півзахисника Торбинського. Вони відбуватимуть дискваліфікацію.

— Хіддінк узагалі цього не помітить. По-перше, Торбинський не гравець основи. По-друге, на фланзі може зіграти і Бистров. Мотивований, бо для нього турнір складається не зовсім вдало. Колодін теж не був еталоном надійності в матчі з Нідерландами. Варто спробувати одного з братів Березуцьких, які зіграні з іншим центральним захисником Сергієм Ігнашевичем, бо виступають в одному клубі — ЦСКА. По-третє, Хіддінк створив таку команду, де немає незамінних футболістів. Навіть без Аршавіна команда грала у звичний швідкісний футбол з іспанцями та греками. Говорили до чемпіонату, що Росії не вистачатиме Погребняка, Кержакова. Зараз усі мовчать. Бо і без них моменти створюються і голи залітають.

Мостовой постійно мешкає в Іспанії.

— Місцева преса відверто боїться Росії. Відзначають Аршавіна та Павлюченка. У жодній газеті немає впевненості у тому, що Іспанія вперше за 24 роки зіграє у фіналі європейської першості. А те, що Росія в ейфорії, нічого. Вона більше уболівальників стосується, а не футболістів. Гравців Хіддінк швидко опустить на землю. Він уміє.

Конкретний прогноз на матч Мостовой дати відмовляється.

— Ви ж розумієте, я — особа зацікавлена, — пояснює.

Переможець матчу Іспанія — Росія зустрінеться з найсильнішим у парі Німеччина — Туреччина, які вчора ввечері грали перший півфінал.



Телетрансляції та судді Євро-2008, 1/2 фіналу


26 червня (четвер)

21.45. Іспанія — Росія (Відень, Австрія)

Суддя: Ф. Де Блекере (Бельгія)

Дискваліфіковані: немає — Колодін, Торбинський

Травмовані: немає — Саєнко, Білялетдінов, Анюков

ТБ: УТ-1 (коментатор — Моралес)

"Спорт-1" (Вацко/Андронов, із Відня)

"НТВ+футбол" (Уткін/Розанов, із Відня)

Шанси на вихід до півфіналу (версія "ГПУ"): 55%— 45%

Зараз ви читаєте новину «Хіддінк вважає Іспанію фаворитом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі