пʼятниця, 03 грудня 2010 05:00

"Хей не битиметься з Кличками"

Автор: фото: Геннадій Главицький
  Микола Валуєв
Микола Валуєв

Минулого тижня колишній чемпіон світу з боксу за версією Всесвітньої боксерської асоціації росіянин 37-річний Микола Валуєв приїздив до Києва. Взяв участь у зйомках боксерського шоу "Ти — чемпіон". Разом з Аліною Шатерніковою, колишньою чемпіонкою світу з боксу серед професіоналів, коментував один із поєдинків проекту.

— Приїхав у Київ всього на одну добу, — каже Валуєв. — Не бачу сенсу зустрічатися тут із Віталієм Кличком.

У жовтні вам зробили операцію. На початок грудня запланована ще одна. Коли розраховуєте повернутися на ринг?

— Сьогодні важко назвати конкретний день або число. У мене ніколи не було подібних травм. Колись мені оперували коліна. Тоді відновлення тривало "на ходу". У цій ситуації знерухомлена моя головна зброя — ліва рука. Права чекає на операцію. Не знаю, як вона себе поведе далі.

Було багато розмов про можливий поєдинок вас із Віталієм Кличком. Чи є у нього перспектива?

— Багато років мій бій з Віталієм залишається перспективою. Справді, тільки почали домовлятися. Все загальмували умови. Переступити через них дуже складно. Існувала інша можливість — погоджуватися на все оптом і далі хай буде, що буде. Це не дуже добре, та я прийняв такий варіант. Але Віталій в останній момент вирішив, що битиметься з американцем Шенноном Бріґґсом.

Останній свій бій ви програли британцеві Девіду Хею і втратили титул чемпіона WBA. У вас була домовленість про реванш?

— У моєму контракті цього не було.

З ким не змогли би битися?

— Зі своїми друзями. Якби мені довелося виходити на ринг проти Саші Повєткіна, я не зміг би.

Кого вважаєте найсильнішим боксером надважкого дивізіону?

— Сьогодні номер один — брати Клички і Хей. Адже вони володіють титулами чемпіонів. Особистих уподобань не маю. Хоча в усіх поєдинках Кличків проти американців я бажаю їм перемоги. Якщо не скидати себе з рахунку, то я зараз не бачу для братів реальної загрози. Хей не битиметься з Кличками. По-перше, він любить стабільно заробляти гроші. По-друге, брати звикли контролювати ситуацію. З британцем зробити це на 100 відсотків неможливо. Він просто не погодиться на запропоновані йому умови, як це зробив я.

Наступного року Віталієві виповниться 40. Скільки Кличко-старший іще зможе боксувати?

— Приклади інших боксерів свідчать, що вік професійного боксера у надважкій вазі може тривати і до 50 років. Усе залежить від бажання Віталія. Доки не буде йому реальної загрози, битиметься.

11 грудня Володимир Кличко битиметься з Дериком Чисорою.

— Звичайно, я подивлюся цей бій. Чисора програє.

Сидоренко може стати п'ятим українським чемпіоном

4 грудня український екс-чемпіон світу за версією WBA у вазі до 53,5 кг 34-річний Володимир Сидоренко (22 перемоги, сім нокаутів, дві поразки, дві нічиї) проведе дебютний бій у США. У "Хонда-центрі" в Анахаймі, Каліфорнія, він зустрінеться з чемпіоном світу в двох вагових категоріях, філіппінцем Ноніто Донейром, 28 років (24 перемоги, 16 нокаутів, одна поразка, нуль нічиїх). На кону — пояс тимчасового чемпіона світу WBA у вазі до 53,5 кг.

Фаворитом двобою спеціалісти вважають філіппінця. Він молодший, вищий за Сидоренка (168 см проти 162), із потужнішим та акцентованішим ударом. В останніх 10 боях Донейр вісім разів перемагав нокаутом. Для філіппінця кримчанин — це сходинка до боїв із зірковими мексиканцем Фернандо Монтієлем та австралійцем Віком Дарчиняном. Це буде його перша зустріч із європейським бійцем.

Для Сидоренка поєдинок з Донейром — можливо, останній шанс повернути собі титул чемпіона світу. Якщо він дасть хороший і видовищний бій фавориту, може отримати пропозиції щодо продовження кар'єри в США.

У разі перемоги Володимир стане п'ятим чинним українським чемпіоном світу. Зараз поясами чемпіонів володіють брати Клички, Сергій Дзінзірук і В'ячеслав Сенченко.

Зараз ви читаєте новину «"Хей не битиметься з Кличками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі