четвер, 14 червня 2007 18:26

Гусін буде граючим тренером

Автор: фото: Олександр ЧЕКМЕНЬОВ
  Після закінчення Кубка світу-2006 Андрій Гусін оголосив про закінчення кар’єри у збірній, але Григорій Суркіс умовив його повернутися
Після закінчення Кубка світу-2006 Андрій Гусін оголосив про закінчення кар’єри у збірній, але Григорій Суркіс умовив його повернутися

Півзахисник збірної України Андрій Гусін, 34 роки, перейшов із самарських "Крыльев Советов" до підмосковного "Сатурна". Ця команда нещодавно змінила тренера: словака Владіміра Вайсса заступив колишній керманич самарців Гаджі Гаджієв. Він і покликав українця.

— Щойно отримав запрошення, відразу погодився, — каже Гусін. — Контракт із самарцями розірвали за обопільною згодою. Керівництво "Крыльев" вирішило, що в подальшому може обійтися без мене. Я не наполягав. Давно зрозумів: якщо стаєш непотрібним команді, треба йти. Нормально розсталися з Самарою, по-доброму.

Завершувати ігрову кар"єру півзахисник не планує.

— Хочеться ще пограти, — зізнається він. — Наприкінці лютого я зазнав тяжкої травми коліна. Відтоді не грав. Мене прооперували в Німеччині. Нині відновлююся й поступово адаптовуюся в тренерському штабі "Сатурна". За тиждень уже зможу займатися в загальній групі.

Містечко Раменське, де базується "Сатурн", сподобалося українцеві.

— Тут тихо, спокійно. Стадіон комфортний, база просто шикарна, — зауважує він.

Із Самари Гусіна просто попросили

Гаджієв розповідає про тренерські перспективи Гусіна:

— Не кожному вправному футболістові вдається стати кваліфікованим тренером. Гусінові, гадаю, вдасться. Ще торік, коли він був травмований, я давав йому тренерські завдання. Він мисляча людина, має харизму. А з Самари Андрія просто попросили, не зберегли можливості знову вийти на поле.

До Самари Гусін переїхав 2005-го після восьмирічної кар"єри в київському "Динамо". У команді Валерія Лобановського грав на позиції опорного півзахисника, хоча до того був форвардом. Наприкінці 2004 року Андрій залишив клуб через конфлікт із тодішнім тренером Йожефом Сабо. Однак футболіста продовжували залучати до збірної України. Після Кубка світу-2006 оголосив про завершення кар"єри в національній команді, за яку виступав із 1993-го. Та керівник українського футболу Григорій Суркіс умовив Гусіна повернутися. У відбірному турнірі чемпіонату Європи півзахисник відіграв перший тайм стартового матчу проти Грузії.

Зараз ви читаєте новину «Гусін буде граючим тренером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі