середа, 13 червня 2007 15:10

Гончара відсторонили від велоспорту

Автор: фото: reuters
  На ”Тур де Франс” Сергій Гончар уболіватиме за земляка Ярослава Поповича
На ”Тур де Франс” Сергій Гончар уболіватиме за земляка Ярослава Поповича

Український велосипедист Сергій Гончар, 36 років, не візьме участі у найпрестижнішій велобагатоденці "Тур де Франс". Вона стартує 2 липня. Керівництво німецької команди "Т-Мобайл", за яку виступає рівнянин, вирішило відсторонити його від гонки.

Гончар уже пропустив "Джиро д"Італія". Команда Гончара сумнівається у результатах його аналізів і підозрює у зв"язках з доктором Фуентесом, який надавав гонщикам заборонені препарати.

Телефоную Гончареві до Італії, де живе чемпіон світу-2000.

Чому вас відсторонили від гонок?

— Начебто лікарі знайшли аномалії в моїх аналізах. Які саме — не повідомили. Провів повторне поглиблене обстеження. Кожні п"ять днів їздив з Італії до Німеччини, здавав нескінченні аналізи. Кілька тижнів тому керівництво команди сказало мені, щоб готувався до "Тур де Франс". Про те, що мене зняли з гонки, дізнався з преси. Був у шоці.

Тобто керівництво "Т-Мобайл" навіть не повідомило вам про своє рішення?

— Точно. Ніхто на зв"язок не вийшов. Надіслав їм кілька листів електронною поштою, але відповіді не дочекався. Неетично повелися. Я ж не хлопчик. У липні 37 виповниться.

Доктора Фуентеса знаєте?

— Ніколи з ним не спілкувався.

Що робитимете далі?

— Стежитиму за "Тур де Франс" у ролі глядача. Уболіватиму за Ярослава Поповича з Дрогобича. Можливо, до Рівного приїду, де востаннє був у лютому.

Контракт Гончара з "Ті-Мобайл" закінчується у кінці нинішнього року. Сергій каже, що з команди йти не хотів би. Його тримає висока зарплата. Кажуть, Гончар отримує 700 тис. євро за сезон.

— 700 тисяч? — перепитує велосипедист. — Що ви! Українцеві стільки не заплатять.

Зараз ви читаєте новину «Гончара відсторонили від велоспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі