вівторок, 12 січня 2016 07:00

Глазков робитиме ставку на швидкість

Автор: ФОТО з сайта www.kuban24.tv
  В’ячеслав Глазков — срібний призер чемпіонату світу‑2007 та бронзовий — Олімпіади-2008. Після переходу в професійний бокс провів 22 бої
В’ячеслав Глазков — срібний призер чемпіонату світу‑2007 та бронзовий — Олімпіади-2008. Після переходу в професійний бокс провів 22 бої

У ніч на 17 січня українець 31-річний В'ячеслав Глазков — до бою 21 перемога, 13 нокаутів, нуль поразок і одна нічия — отримає перший чемпіонський шанс. Побореться за вакантний титул Міжнародної боксерської федерації (IBF) у надважкій вазі з американцем Чарльзом Мартіном, 29 років, — до бою 22 перемоги, 20 нокаутів, нуль поразок, одна нічия.

Глазков — фаворит наступного поєдинку. Він значно технічніший і досвідченіший за суперника. За плечима В'ячеслава успішна любительська кар'єра. Він срібний призер чемпіонату світу-2007 і бронзовий призер Олімпійських ігор-2008. На професіональному ринзі має перемоги над чемпіоном світу у двох вагових категоріях, поляком Томашем Адамеком і дворазовим чемпіоном світу, американцем Стівом Каннінгемом.

Суперник Глазкова боксує в правосторонній стійці. Переважає українця в габаритах: на 6 см у зрості, 11 см — в розмаху рук і понад 10 кг — у вазі. Вражає відсоток перемог нокаутом. Щоправда, у списку його суперників жодного відомого імені.

Чи задоволені своєю підготовкою до бою з Мартіном і чи все заплановане вдалося зробити? — запитуємо В'ячеслава Глазкова.

— Підготовка була непогана, все — за планом. Провів хороші спаринги зі зміною партнерів: люди заходили свіжі, а я продовжував боксувати. Тому було важко.

Мартін — шульга і має перевагу в габаритах. Ці фактори можуть створити вам певні незручності?

— У кожного є і переваги, і недоліки. Тому треба максимально використати свої переваги і скористатися недоліками суперника. І на це робити ставку. Мені треба робити ставку на швидкість. Мартін більш габаритний, але у швидкості буде поступатися. Бачив кілька його боїв в інтернеті. Готуємось "під нього", робимо спеціальні домашні заготовки.

У вас був вибір провести 16 січня бій з американцем Деонтеєм Вайлдером за титул Всесвітньої боксерської ради. Чому все ж вирішили поборотись за титул IBF?

— Я — офіційний претендент за версією IBF. Порадившись зі своїми співпромоутерами, вирішили йти лінією IBF.

Поразка Володимира Кличка від Тайсона Ф'юрі (28 листопада 2015 року. — "ГПУ") в бою, зокрема, за цей титул, стала для вас несподіваною?

— Я не сказав би. Ф'юрі — хитрий боксер, незручний. Володимир ніяк не міг до нього прилаштуватися. Кілька разів спробував потужно вдарити, промахнувся. Після цього його рухи стали скутими і в підсумку нічого конкретного показати Кличко не зміг. Вважаю, йому треба було більше працювати по корпусу прямими ударами.

Ваш російський співпромоутер Кирило Пчельніков заявив, що невдовзі ви маєте намір змінити громадянство на російське.

— Дістало нагнітання ситуації з цього приводу. Не хочеться взагалі торкатися теми громадянства. Хочу спокійно підготуватися й виграти наступний бій.

3  000  000 доларів боргів має боксер Рой Джонс. Їх виплатить російський промоутер Володимир Хрюнов. Мільйон уже віддав, каже він.

Джонс — уродженець США. Срібний призер Олімпіади-1988. Прийняв російське громадянство. Місяць тому програв нокаутом рейтинговий бій британцю Енцо Маккарінеллі. 16 січня Джонсу виповниться 47 ­років.

Зараз ви читаєте новину «Глазков робитиме ставку на швидкість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі